• 1397/12/07 - 10:20
  • تعداد بازدید : 498
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان عنوان کرد:

توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز عید نوروز

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: مردم ماهی قرمز شب عید را با در نظر گرفتن و رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی خریداری کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر سمیه چاهخوزاده با تأکید بر این‌که مردم، ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل دامپزشکی و شهرداری تهیه کنند، گفت: در این خصوص اداره‌کل دامپزشکی استان هرمزگان توصیه‌هایی دارد که از همشهریان و مردم درخواست می‌شود به هنگام خرید ماهی قرمز این توصیه‌ها را رعایت کنند:

1-ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز موقت و مجاز بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی تهیه فرمائید .( مکانهایی مسقف بوده و دارای لوازم شستشو و ضد عفونی مناسب می باشند) .

2-از خرید ماهی های بی حال یا با شنای غیر طبیعی و یا دارای علائمی از جمله لکه های سفید روی پوست بدن، برآمدگی شکم، پولک های غیر طبیعی، پوسیدگی باله ها و بیرون زدگی چشم خودداری نمائید .

3-برای انتقال ماهی از مراکز فروش به منزل ( حداکثر بمدت 2ساعت)، کیسه های پلاستکی مناسب بوده و باید دو برابر میزان آب، در کیسه هوا وجود داشته باشد .

4-جهت تعذیه از غذاهای آماده که در فروشگاه های عرضه ماهیان زینتی وجود دارد استفاده فرمائید . بهترین تعداد دفعات غذادهی به ماهی دو بار در روز می باشد .

5-برای دست زدن به ماهی و ظروف نگهداری آن ترجیحاً از دستکش استفاده نمائید و در صورت تماس احتمالی دست با ماهی قرمز، دست با آب و صابون شسته شود .

6-اگر می خواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه یا کنار سفره هفت سین نگهداری کنید، برای هرماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید و یا حداقل هر هفته دوبار آب ماهیها را تعویض نمائید و بهترین دما برای نگهداری ماهی قرمز 20 الی 26 درجه سانتی گراد می باشد .

7-در صورت بیمار شدن ماهی و مشاهده علائم بند دوم، بهتر است در یک ظرف کجزا میزان یک لیتر آب ریخته شده و یک قاشق غذا خوری نمک به آب اضافه گردد و ماهی به مدت 20 دقبقه در محلول آب و نمک حمام داده شود و سپس به ظرف اصلی منتقل گردد و جهت اقدامات درمانی به درمانگاه های دامپزشکی مراجعه نمائید .

8-اگر از آب شرب شهری جهت تعویض آب ماهیان استفاده می کنید جهت کلرزدایی آب مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود و سپس با آب کلر زدای شده، آب ماهیان را تعویض کنید .

9-آب تعویض ماهی را مستقیماً در چاه فاضلاب تخلیه نمائید و از ریختن آن در معابر عمومی، ظرفشویی و یا باغچه خودداری کنید .

10-توصیه می گردد از رها کردن ماهی در رودخانه ها خودداری گردد و بهتر است ماهی در استخر های بزرگ پارک ها رها سازی گردد، زیرا رها سازی ماهی در رودخانه ها باعث بهم خوردن اکو سیستم طبیعی محیط می گردد .

  • گروه خبری : خبر,همایش,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 6807
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه