• 1393/03/03 - 12:00
  • تعداد بازدید : 48
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کارشناسان سازمان دامپزشکی کشور:اقدامات دامپزشکی استان هرمزگان در تشخیص به موقع و انجام واکسیناسیون سریع به منظور پیشگیری از بیماری شتر مطلوب و مناسب بوده است.

تیمی متشکل از کارشناسان سازمان دامپزشکی و اساتید دانشکده دامپزشکی تهران و کارشناسان موسسه پاستور ایران به همراه دکتر غریب مدیر کل دامپزشکی هرمزگان وجمعی از کارشناسان به منظور بررسی اپیدمیولوژیکی بیماری در جمعیت شتر از شهرستانها و روستاهای استان هرمزگان بازدید به عمل آوردند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان :تیمی متشکل از کارشناسان سازمان دامپزشکی و اساتید دانشکده دامپزشکی تهران و کارشناسان موسسه پاستور ایران به همراه دکتر غریب مدیر کل دامپزشکی هرمزگان وجمعی از کارشناسان به منظور بررسی اپیدمیولوژیکی بیماری در جمعیت شتر از شهرستانها و روستاهای استان هرمزگان بازدید به عمل آوردند.

دکتر غریب مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان اعلام نمود: از ابتدای سال جاری گزارش هایی از بروز تلفات از شهرستان سیریک، بندرعباس، جاسک، میناب و قشم به صورت فوق حاد و مرگ ناگهانی اتفاق افتاده که بررسی های اولیه حاکی از بروز سندرم مرگ ناگهانی شتر (sudden death syndrom)  در جمعیت شتر استان می باشد .

وی اظهار نمود  بررسی های اپیدمیولوژیکی و کالبد گشایی،  بیماری آنتروتوکسمی را که یکی از عوامل سندرم مرگ ناگهانی شتر می باشد، نشان می دهد.

ایشان افزودند به دلیل اهمیت موضوع و جمعیت نسبتا بالای شتر در استان برای بررسی دقیق تر از کارشناسان خبره به منظور ارزیابی  و کنترل بیماری دعوت بعمل آمده  و تا کنون نمونه برداری های و آزمایشات  متعدد ی انجام گرفته است .

دکتر غریب ضمن اشاره به اینکه در استان هرمزگان بالغ بر 20000 نفر شتر که عمدتاً در منطقه جاسک با جمعیت بالغ بر 5000 نفر وشهرستانهای قشم ، بندرعباس، بندر لنگه ، سیریک ومیناب بین 2000 تا3000 نفر شتر در هر شهرستان وجود دارد و افزودند از ابتدای سال جاری تا کنون بالغ بر 4300 نفر شتر علیه بیماری آنتروتوکسمی واکسینه شده اند که تاثیر مناسبی در کاهش  بروز بیماری و تلفات  داشته است .

ایشان ضمن اشاره بر اقدام به موقع درتشخیص بیماری و انجام واکسیناسیون از زحمات اکیپ های دامپزشکی تقدیر نمودند و افزودند تداوم ارائه خدمات دامپزشکی منوط به تامین اعتبارات و همکاری سایر دستگاههای اجرایی استان خواهد بود

دکتر عبدالهی معاونت دفتر بهداشت ومدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور اعلام نمودند: اقدامات اداره کل دامپزشکی هرمزگان در مقایسه با سایر استانها در تشخیص سریع وبه موقع بیماری قابل تقدیراست و ایشان اجرای حجم بالای واکسیناسیون در شرایط سخت آب وهوایی حاکم بر استان و تاثیر واکسیناسیون بر کاهش بیماری وتلفات را مطلوب دانستند و خواستار تقویت همکاریهای  لازم از سوی دستگاههای اجرایی استان با دامپزشکی جهت کنترل و پیشگیری بیماری  شدند .
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 185928
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه