رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیمارهای دامی استان هرمزگان عنوان کرد:
دوره آموزشی هاری و روش مبارزه با این بیماری در اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان برگزار شد .
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیمارهای دامی استان هرمزگان گفت: دوره آموزشی هاری و روش مبارزه با این بیماری توسط دکتر عزیزیان کارشناس بیماری هاری در دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر حمید خامه چی اظهار داشت: این دوره با حضور روسای ستاد و شهرستانها، کارشناسان هاری ادارات دامپزشکی شهرستانها، نمایندگان محیط زیست استان، دانشگاه علوم پزشکی استان و شهرداری در سالن جلسات اداره کل برگزار شد.
دکتر عزیزیان با اشاره به اهمیت بیماری زئونوز هاری که باعث به مخاطره انداختن سلامت دام و نیز جوامع انسانی خواهد شد ، جدیدترین نکات مربوط به راههای انتقال بیماری ، تشخیص حیوان هار ، مخاطرات بهداشت عمومی ، مراقبت و پایش از بیماری و راههای پیشگیری از این بیماری را در جمعیت دامی و انسان را ارائه کرد .
وی افزود: عامل بیماری عمدتا از طریق گاز گرفتی حیوانات هار و یا تماس زخم، خراش های جلدی و مخاطات یا بزاق آلوده منتقل و موجب عفونت سیستم عصبی مرکزی می شود .
کارشناس بیماری هاری در دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد : علائم در حیوانات به دو فرم خشمگین و آرام دیده می شود، در فرم خشمگین بیماری حیوان عصبی و خشن شده و حالت تهاجمی به خود می گیرد، اما فرم آرام بیماری معمولا با افسردگی و فلجی همراه می باشد و تشخیص بیماری مشکل تر است .
وی حضور فعال سایر دستگاههای ذیربط از جمله سازمان حفاظت محیط زیست بهداشت و شهرداری را جهت کنترل و ریشه کنی بیماری مهم دانست و تشکیل یک کارگروه تخصصی با قرار دادن یک کارگروه تخصصی در رابطه با پیشگیری و حذف بیماری هاری در جمعیت دامی حیات وحش با همکاری اداره کل دامپرشکی هرمزگان را پیشنهاد کرد .
دکتر عزیزیان اهمیت کنترل سگ های بدون صاحب توسط شهرداری و دهیاریها را از اصول مهم کنترل بیماری هاری برشمرد .
نظر دهید