هفته دامپزشکی گرامی باد
برگزاری کلاس آموزشی توجیهی ویژه قصابان شهرستان
کلاس آموزشی توجیهی ویژه قصابان در شهرستان حاجی آباد به مناسبت هفته و روز ملی دامپزشکی در شهرستان حاجی آباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان حاجی آباد، دکتر احسان کریمی، رئیس اداره دامپزشکی شهرستان حاجی آباد از برگزاری کلاس آموزشی توجیهی ویژه قصابان این شهرستان با حضور ناظر شرعی و ناظرین بهداشتی کشتارگاه دام خبر داد.
وی گفت: بدیهی است، با بهره گیری از آموزش، سطح دانش کارکنان ارتقاء می یابد و آگاهی بیشتر نسبت به خطرات بروز بیماری های مشترک بین انسان و دام، باعث می شود رعایت دقبق موارد و دستور العمل های بهداشتی به منظور حفاظت فردی و در نتیجه ارتقاء ایمنی و بهداشت جامعه را به دنبال داشته باشد.
دکتر کریمی تصریح کرد: استفاده از وسایل حفاظت شخصی نظیر چکمه، دستکش، عینک و پیش بند غیر قابل نفوذ، در پیشگیری از ابتلای قصابان و سلاخان به بیماری های مشترک از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین قصابان و سلاخان باید از برخی کارها مانند نگهداشتن کارد قصابی با دندان و باد کردن پوست دام با دهان، جدا' خودداری کنند، زیرا ممکن است به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) مبتلا شوند.
ایشان افزود: به قصابان تأکید شد، در هنگام عرضه گوشت گرم به شهروندان گرامی، حتما' رعایت نکات بهداشتی را یادآوری نمایند تا پس از خرید، گوشت گرم را به مدت ۲۴ ساعت و جگر، قلوه (کلیه) و دل (قلب) را بمدت ۴۸ ساعت در دمای (۰تا۴ درجه) یخچال (نه فریزر) قرار دهند و پس از طی زمان یاد شده نسبت به خرد نمودن، طبخ و یا انجماد گوشت خریداری شده اقدام نمایند.
در ادامه ناظر شرعی نیز با اشاره به اهمیت مصرف غذای حلال در اسلام و اثرات وضعی و منفی استفاده از هرگونه غذای حرام در فرد، خانواده و جامعه، به آموزش ذابحین در خصوص اهمیت ذبح شرعی و لزوم رعایت مفاد قانون نظارت شرعی و واجبات و مستحبات در هنگام ذبح دام پرداخت و در خصوص استفاده نکردن اجزای حرام دام های حلال گوشت، مطالبی را ارائه نمود.
دکتر کریمی با اشاره به اهمیت و سختی کار قصابان و ذابحین در تأمین گوشت بهداشتی و حلال از زحمات این قشر سخت کوش تشکر نمود و همزمان با روز ملی دامپزشکی از تمامی کارکنان دامپزشکی که به عنوان یکی از عوامل اصلی دخیل در تأمین بهداشت و سلامت جامعه خدمت می کنند، قدردانی نمود .
نظر دهید