• 1398/05/13 - 07:08
  • تعداد بازدید : 240
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان مطرح کرد:

آشنایی با بیماری مشمشه

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: یکی از بیماری های عفونی بسیار واگیر و قابل انتقال بین تک سمی ها(اسب، قاطر و الاغ) و انسان است .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر محمد جانباز اظهار داشت: مشمشه یکی از بیماریهای باکتریایی مسری خطرناک است، این بیماری بشدت کشنده است و از اهمیت بالایی در جمعیت‌ تکی سمی ها برخوردار است.

وی افزود: بلع غذا و آب آلوده به میکروب عامل بیماری ( آبشخورها و آخورهای مشترک نقش به سزایی در انتقال و انتشار بیماری بین حیوانات تک سمی دارد .

وی تصریح کرد: استنشاق ذرات معلق آلوده ( از طریق عطسه و سرفه) و لوازم تیمار، لباس و چکمه و تماس نزدیک یا نفوذ مواد آلوده از طریق زین و ... به بدن انتقال پیدا می کند .

وی خاطر نشان کرد: انتقال بیماری در اثر تماس مستقیم با دام آلوده یا بیمار و از طریق استنشاق و بلع مواد آلوده و از زخم و خراش جلدی و مخاطات در انسان ایجاد می شود .

دکتر جانباز گفت: علائم بیماری در حیوانات تک سمی به دو فرم حاد و مزمن نمایان می گردد، گوشتخواران به ویژه گربه سانان می توانند در اثر خوردن گوشت آلوده مبتلا شوند ایشان افزود: فرم حاد: تب بالا، سرفه، آبریزش بینی همراه با انتشار سریع زخم هایی روی مخاط بینی و همچنین ندول هایی ( برآمدگی هایی) روی پوست قسمت تحتانی دست ها و یا شکم بروز می نماید، و در نهایت منجر به مرگ حیوان می گردد و در فرم مزمن: در حیوانات به سه نوع بالینی مشاهده می گردد . در این حالت از بیماری، علائم، بستگی به محل هایی که ضایعات در آن ها شکل گرفته اند خواهد داشت .

  • گروه خبری : خبر,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 135506
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه