• 1395/05/26 - 12:00
  • تعداد بازدید : 62
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان خبرداد:

آزمون پایش مالاشیت گرین در ماهی های تیلاپیای وارداتی برای اولین بار توسط اداره کل دامپزشکی استان در هرمزگان راه اندازی شد

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: مالاشیت گرین به عنوان یک ماده شیمیایی موتاژن(جهش زا) و کارسینوژن (سرطان زا) شناخته می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان،دکتر محمد جانباز اظهار داشت: مالاشیت گرین از سال 1936 در پرورش ماهی و آبزی پروری به عنوان داروی ضد قارچ و انگل خارجی مورد استفاده قرار گرفته اما به علت کشف اثرات زیانبار آن بیش از دو دهه است که در بسیاری از کشورهای دنیا ممنوع گردیده است.

وی افزود: مالاشیت گرین به عنوان یک ماده شیمیایی موتاژن(جهش زا) و کارسینوژن (سرطان زا) شناخته می شود.

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان تصریح کرد: در کشور ایران نیز مصرف این دارو ممنوع گردیده و سازمان دامپزشکی کشور نیز علاوه بر معرفی داروهای جایگزین برای آن و اطلاع رسانی به پرورش دهندگان نسبت به نمونه برداری پایش باقیمانده ها آن اقدام می نماید.

دکتر جانباز در ادامه گفت: در این راستا انجام آزمون ردپایی مالاشیت گرین در ماهی تیلاپیای وارداتی الزامی گردیده و پس از چند ماه ارسال نمونه به آزمایشگاه مرجع سازمان دامپزشکی کشور در نهایت پس از تجهیز آزمایشگاه کنترل کیفی و پایش باقیمانده های استان و آموزش پرسنل، این آزمون در داخل استان قابل انجام گردید که علاوه بر کنترل بهداشتی و جلو گیری از مخاطرات احتمالی محموله های تیلاپیای وارداتی منجر به کاهش هزینه ها و زمان ترخیص این محموله ها نیز گردیده است.






مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان خاطر نشان کرد در حال حاضر محموله های تیلاپیای وارداتی علاوه بر لزوم برخورداری از گواهی های بهداشتی کشور مبداء از نظر آزمون های میکروبی و شیمیایی و نیز باقیمانده فلزات سنگین و مالاشیت گرین مورد پایش قرار می گیرند. 


 
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 185263
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه