• 1402/07/06 - 14:43
  • تعداد بازدید : 272
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
28 سپتامبر روز جهانی هاری

پیام بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان به مناسبت روز جهانی هاری

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، 28 سپتامبر مصادف با 6 مهر ماه به نام روز جهانی هاری می باشد و این روز به پاس زحمات دانشمند شهیر لویی پاستور نامگذاری گردیده است که با تولید واکسن هاری جان انسان ها را از مرگ نجات داد و در راه سلامت ملت ها گام مفیدی برداشت.

در همین راستا، اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان به معرفی این بیماری خطرناک مشترک بین حیوان و انسان، توصیه های بهداشتی نسبت به پیشگیری از بروز بیماری هاری و همچنین مراقبت های بعد از هارگزیدگی را به منظور بهره مندی عموم جامعه به شرح ذیل  منتشر نمود: 

 هاری یک بیماری ویروسی سیستم اعصاب مرکزی است. این بیماری کشنده بین حیوانات و انسان مشترک بوده و اغلب بوسیله گزش حیوان آلوده مانند سگ، گربه، روباه و ... به انسان منتقل می شود. در صورت بروز علائم هاری این بیماری درمان ناپذیر بوده و سرانجام به مرگ منجر می شود، البته این بیماری 100 درصد قابل پیشگیری بوده و افرادی که توسط حیوانات اهلی و وحشی گاز گرفته می‌شوند، اگر در اسرع وقت به مراکز پیشگیری هاری مراجعه نمایند، به این بیماری مبتلا نخواهند شد.
 اصلی‌ترین راه سرایت بیماری، گازگرفتن به وسیله حیوان هار است.
 نخستین علامت بیماری تغییر در رفتار و عادت های حیوان است؛ به نحوی که حیوان گوشه گیر و منزوی یا عصبانی و بدخو شده و به گاز گرفتن سنگ، چوب و اشیای مختلف پرداخته و به هرکس و حیوان سر راه خود حمله می‌برد.
 اگر حیوان خانگی شما توسط حیوان دیگر گزیده شد و یا در حیوان شما علائم مشکوک به هاری مشاهده گردید، سریعاً به دامپزشکی محل سکونت خود اطلاع رسانی نمایید.
در صورت نگهداری حیوانات خانگی در خصوص واکسیناسیون به موقع این حیوانات اقدام نموده، تا ضمن حفظ سلامت حیوانشان، خود و خانواده محترمشان در مقابل بروز بیماری های مشترک بین حیوان و انسان در امان باشند و همچنین از نزدیک شدن به حیوانات ولگرد به منظور حفظ ایمنی و سلامت خود جدا" خودداری نمایند.

عامل بیماری عمدتا از طریق گاز گرفتن حیوانات هار و یا تماس زخم، خراش های جلدی و مخاطات یا بزاق آلوده منتقل و موجب عفونت سیستم عصبی مرکزی می گردد و به دو فرم خشمگین و آرام دیده می شود، در فرم خشمگین بیماری حیوان عصبی و خشن شده و حالت تهاجمی به خود می گیرد، اما فرم آرام بیماری معمولا با افسردگی و فلجی همراه می باشد و تشخیص بیماری مشکل تر است.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 308106
کلمات کلیدی
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه