اجرای برنامه رزمایش ها و اردوهای جهادی دامپزشکی؛
دکتر مصطفی فخرآبادی پور مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، هدف از اجرای برنامه های جهادی در حوزه دامپزشکی، تحقق اهداف سند تحول دامپزشکی دانست.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: اجرای برنامه های محرومیت زدایی جهاد دامپزشکی؛ در راستای تحقق اهداف سند تحول دامپزشکی و تضمین امنیت غذایی، حفظ سرمایه های دامی، تأمین گوشت قرمز با افزایش بهره وری تولیدات دامی و رشد تولید، در مناطق روستایی و عشایری می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر مصطفی فخرآبادی پور مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، در حاشیه بازدید از عملیات واکسیناسیون دام های مناطق روستایی و عشایری و نحوه اجرای رزمایش جهاددامپزشکی در منطقه توکهور و هشتبندی شهرستان میناب؛ اهداف برگزاری رزمایش ها و اردوهای جهادی دامپزشکی را، تشریح نمود.
وی گفت: برنامه های قرارگاه محرومیت زدایی جهاد دامپزشکی؛ در راستای تحقق اهداف سند تحول دامپزشکی می باشد و رسالت اجرای برنامه های جهاد دامپزشکی، تضمین امنیت غذایی، حفظ سرمایه های دامی، تأمین گوشت قرمز با افزایش بهره وری تولیدات دامی و رشد تولید، در مناطق روستایی و عشایری و پرخطرمی باشد.
دکتر فخرآبادی پور ابراز داشت: انجام عملیات رایگان واکسیناسیون و مبارزه با بیماری های انگلی بدن دام اعم؛ از سمپاشی بدن دام و اماکن دامی، خوراندن شربت و تزریق داروهای ضد انگل، ویزیت و درمان دام های بیمار و توزیع دارو در بین دامداران و همچنین ارائه آموزش های چهره به چهره با هدف آشنایی دامداران با بیماری های دامی و راه های جلوگیری از بروز آن و رعایت توصیه های بهداشتی و امنیت زیستی در دامداری های خود، در راستای پیشگیری از بروز بیماری های دامی و جلوگیری از بروز و انتشار بیماری های واگیر دامی و مشترک بین انسان و حیوان و حفظ بهداشت و سلامت جمعیت دامی و سلامت جامعه می باشد.
این مقام مسؤول در خصوص اجرای این رزمایش جهادی در حوزه دامپزشکی در شهرستان میناب اظهار داشت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) آفت دامداری محسوب می شود و اگر کنترل نشود و واکسیناسیون آن مدیریت نگردد، می تواند تلفات زیادی بر جا بگذارد و صنعت دامپروری را به چالش بکشاند و در همین راستا، واکسیناسیون 30 هزار رأس دام سبک موجود در 47 روستای موجود در این منطقه از شهرستان میناب، با 5 اکیپ عملیاتی طی دو روز، به صورت شبانه روزی در دستور کار نیروهای فنی دامپزشکی و بسیجی قرار گرفته است.
ایشان از واکسیناسیون آبله در جمعیت دامی مناطق هم مرز با حیات وحش که جز مناطق پرخطر محسوب می گردد، در همین رزمایش خبر داد و بیان داشت: بیماری آبله با واگیری بالا و امکان ابتلای آن از حیات وحش به دام های اهلی و بالعکس می تواند خساراتی به صنعت دامپروری وارد نماید و در همین راستا، واکسیناسیون دام های اهلی مناطق هم مرز با حیات وحش، در این رزمایش، در دستور کار می باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان خاطر نشان ساخت: با حمایت سازمان دامپزشکی کشور، از شرکت های دانش بنیان در راه حمایت از تولید، قریب 80 درصد واکسن های دامی بومی سازی شده است و در راه تولید واکسن های دامی به خودکفایی مطلوبی رسیده ایم.
نظر دهید