مصاحبه مطبوعاتی مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان به مناسبت هفته دامپزشکی
دکتر محمد جانباز مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، در هفته دامپزشکی به صورت آنلاین نشست مطبوعاتی ویژه بزرگداشت 14 مهر روز ملی دامپزشکی را، برگزار نمود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر محمد جانباز مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان در هفته دامپزشکی به صورت آنلاین نشست مطبوعاتی ویژه 14 مهر روز ملی دامپزشکی را برگزار نمود.
در این نشت آنلاین دکتر جانباز ضمن تبریک فرا رسیدن هفته دامپزشکی و عرض خدا قوت به همه همکاران تلاشگر اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، اصحاب رسانه را به عنوان بازوان توانمند مدیران دستگاه های اجرایی برشمرد و از همراهی و همگامی همیشگی این بزرگواران، به جهت اطلاع رسانی عملکرد دستگاه ها در راه تحقق اهداف دولت و اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران، تقدیر و تشکر نمود.
وی با مقدمه ای در خصوص قدمت 90 ساله تاریخچه دامپزشکی و ابعاد گسترده مسئولیتی آن در زمینه بهداشت عمومی جامعه و بهداشت سرمایه های دامی کشور، مطالبی بیان و نسبت به تعهدات و رعایت الزامات و دستورالعمل های بهداشتی در حوزه بهداشت دام و طیور و آبزیان، مواردی مطرح نمود.
ایشان خاطر نشان کرد: پروژه های دامپزشکی به صورت مستمر در حال اجرا می باشد و خدمات بهداشتی دامپزشکی توقف ناپذیر و به صورت شبانه روزی به جامعه ارائه می گردد و در ادامه عملکردی از حوزه های مختلف کاری اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، از مهر سال 1399 تا مهر سال 1400 را به منظور بهره برداری اصحاب رسانه، بیان نمود.
دکتر جانباز در حوزه بهداشت و مدیریت بیماری های دامی به فعالیت اکیپ های مراقبت از بیماری های دامی، اشاره نمود و از واکسیناسیون 252903 رأس دام علیه بیماری های مشترک بین حیوان و انسان و 1315096 رأس دام علیه بیماری های واگیر انگلی خبر داد و سمپاشی 150947 رأس دام و 572650 مترمربع جایگاه دام را از دیگر اقدامات این حوزه برشمرد.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، در حوزه بهداشت و مدیریت بیماری های طیور استفاده از روش های نوین علمی، فنی و کنترل و پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان را با آموزش بهره برداران و تشکیل اکیپ های پایش و مراقبت بیماری هایی همچون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و نیوکاسل با عملکرد 3638 مورد بازدید را خاطر نشان ساخت و به منظور پیشگیری از بروز بیماری های طیور و حفظ بهداشت در صنعت مرغداری و سلامت جامعه، واکسیناسیون 13 میلیون 435 هزار و 705 قطعه طیور را انجام داده است که در همین راستا 642 مورد بازدید از زیستگاه های پرندگان وحشی و مهاجر، صورت پذیرفته است.
وی در حوزه قرنطینه و امنیت زیستی، نظارت بهداشتی بر واردات و صادرات و حمل و نقل دام و فرآورده های خام دامی را یکی از زنجیره های نظارت بهداشتی دامپزشکی دانست و این نظارت ها بر کل محموله های وارداتی و صادراتی، قریب 400 هزار تن و بالغ بر 25 هزار تن محموله های ترانزیتی بوده است.
در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی، تأمین غذای سالم و بهداشتی و ارتقاء امنیت غذایی از وظایف مشخصه ی این حوزه است، که نظارت بهداشتی از مزرعه تا سفره بیانگر فعالیت های بهداشتی و سلامت محور دامپزشکی در جامعه است و در همین راستا 19437 مورد بازدید بهداشتی از مراکز فرآوری، بسته بندی و کارخانجات و اسکله های صیادی و نظارت بهداشتی بر 44863 رأس دام کشتاری و 17 میلیون و 650 هزار و 484 قطعه طیور کشتاری به منظور حفظ بهداشت سبد غذایی مصرف کنندگان، صورت پذیرفته است و در بخش صدور پروانه، 634 مورد پروانه واحدهای تولیدی با این حوزه، بوده است.
دکتر جانباز حوزه بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان را نیز در استان هرمزگان بدلیل استان ساحلی و قابلیت های آبزی پروری، بسیار مهم دانست و افزود: با داشتن 390 مزرعه فعال پرورشی و 19 مرکز تکثیر میگو در استان، نظارت بهداشتی بر فعالیت این مزارع و مراکز در تولید بیش از یک میلیارد و دویست میلیون لارو تولید شده و بالغ 25000 هزار تن میگوی پرورشی صورت پذیرفته است که با انجام 3688 مورد آزمایش مولکولی ردیابی بیماری در مراکز تکثیر و 1068 مورد آزمایش کنترل کیفی مواد خام دامی و 4819 مورد نمونه برداری انجام شده، از مراکز تکثیر و پرورش میگو و 836 مورد نمونه برداری و آزمایش مولد پرورشی، سهم بسزایی در تأمین سلامت محصولات تولید شده داشته است.
این مقام مسئول از اهمیت آزمایشگاه کنترل کیفی اداره کل دامپزشکی در نظارت بر سلامت محموله های وارداتی و صادراتی و مرتبط با دامپزشکی در طول مدت مذکور خبر داد و بیان داشت: همکاران مجموعه آزمایشگاه های دامپزشکی توانسته اند با 61438 مورد آزمایش سرولوژی، شیمی و کشت میکروبی، سم شناسی، انگل شناسی و میکروبی مرضی و pcr رکورد مناسبی را در بین ادارات کل دامپزشکی استان های کشور از خود بجای بگذارند، که شایسته تقدیر و احترامند.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان در پاسخ به سؤال خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، گفت: بالغ بر 39131 تن محموله دامی و فرآورده های به کشورهای قطر، امارات، ترکیه و کانادا و... صادرات داشته ایم، که نظارت بهداشتی آن بر عهده دامپزشکی بوده است تا حفظ بهداشت و چرخه سلامت جامعه، تأمین گردد. در همین راستا بالغ بر 356 هزار تن محموله ی وارداتی شامل فرآورده های خام دامی و دارویی مرتبط با دامپزشکی تحت این نظارت ها، صورت پذیرفته است و بالغ 25 هزار تن کالاهای مرتبط با دامپزشکی به کشورهای هدف، ترانزیت گردیده است.
ایشان در پاسخ به خبرنگاری دیگر، معالجات دام را بالغ بر 89163 رأس بیان کرد، که این معالجات در 21 مرکز درمانگاهی و یک بیمارستان و 11 داروخانه صورت پذیرفته است و اقدامات انجام شده در خصوص بیماری هاری را با سیاست واکسیناسیون تا حذف هاری، 3838 قلاده ذکر نمود و توصیه های بهداشتی را به هم استانی های گرامی در خصوص نزدیک نشدن به سگ های بلاصاحب و ولگرد یاد آور شد.
نظر دهید