اطلاعیه بهداشتی؛ بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)
توصیه های بهداشتی دامپزشکی را، به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) جدی بگیرید.
بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تاکنون 28 نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده است که متاسفانه سه نفر فوت کردند، بنابراین انتظار می رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، در این اطلاعیه آمده است؛ با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) که یک بیماری مشترک مشترک بین انسان و دام می باشد، در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتی گراد( دمای یخچال) و استفاده از روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته قابل کنترل است و بر اساس این گزارش، ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن کامل گوشت، باعث از بین رفتن آن می شود.
تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، ضمن رعایت توصیه های بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا" به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
نظر دهید