• 1403/03/26 - 14:07
  • تعداد بازدید : 123
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تشریح نظارت های شرعی و اعمال انجام فریضه قربانی کردم دام در روزهای عرفه و عید قربان

مسؤول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان هرمزگان، در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، در خصوص اعمال نظارت های شرعی و مسائل شرعی قربانی کردن دام، مطالب خود را مشروح کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، مسؤول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان هرمزگان، به منظور آگاهی بخشی هم استانی های گرامی، مسائل شرعی ویژه قربانی نمودن دام را، تشریح نمود.

حجت الاسلام و المسلمین رضا حمزه ای با حضور در کشتارگاه دام شهرداری بندرعباس و بازدید از آمادگی ناظرین شرعی مستقر در این واحد کشتارگاهی، که با برنامه ریزی مناسب در روزهای عرفه و عید سعید قربان، ارائه خدمات نظارتی بر حجم عظیمی از دام های قربانی شده را، اعمال خواهند نمود، رعایت مسائل شرعی بر ذبح دام های قربانی و همچنین شرایط دام قربانی را، از دیدگاه اسلام تشریح کرد

وی در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیمای مرکز خلیج فارس بیان داشت: یکی از اعمال مؤکد و مهم عید سعید قربان، قربانی کردن در این روز می باشد و در روز عید قربان به رسول خدا گفته شد؛ " ای رسول خدا! عید قربان فرا رسید و نزد من چیزی نیست که قربانی کنم و پیامبر فرمودند؛ قرض کن و قربانی کن، که وام آن (قرض آن) پرداخت شدنی است".

ایشان با کلامی از مولی الموحدین امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) ادامه داد: "مولا علی (ع) می فرماید؛ اگر مردم می دانستند در قربانی چه آثار و برکاتی است، قطعا قرض کرده، قربانی می کردند، چرا که اولین قطره از خون قربانی که بر زمین ریخته می شود، گناهان صاحب آن (قربانی کننده)، آمرزیده می شود". 

حاج رضا حمزه ای اظهار داشت: با برنامه ریزی انجام شده در روزهای عرفه و عید قربان، ناظرین شرعی همراه با ناظرین بهداشتی دامپزشکی انجام وظیفه می نمایند و تعداد 17 نفر ناظر شرعی در سطح استان در این دو روز بر حلیت دام های قربانی شده، نظارت های لازم را اعمال می نمایند و در همین راستا از فعالیت 60 نفر ذابح آموزش دیده به منظور ذبح دام های قربانی، بهره مندی صورت می پذیرد.

این مقام مسؤول اعلام کرد: هم استانی های گرامی به منظور انجام فریضه قربانی، بایستی نسبت به موازین دینی و شرعی در تهیه دام و همچنین ذبح و توزیع آن مواردی را مدنظر داشته باشند، تا قربانی صورت پذیرفته به نحو شایسته ای مورد قبول واقع گردد و یکی از موارد مورد توجه، ویژگی سن دام می باشد و در حیوانات مختلف متفاوت و بدین شرح است؛ سن شتر 5 سال تمام، سن گاو و گاومیش 2 سال تمام و سن گوسفند و بز یکسال تمام باشد و نکته دوم، از نظر فیزیکی دام مورد قربانی باید؛ مریض، لاغر، پیر، کور، گوش بریده و شاخ شکسته نباشد و به عبارت دیگر، سالم باشد.

حجت الاسلام و المسلمین رضا حمزه ای افزود: در تقسیم و توزیع گوشت قربانی نیز بایستی مواردی را مدنظر قرار داد همچون؛ بر سه قسم تقسیم نمودن و یک سهم آن را به منظور اهدا به نیازمندان، یک سهم آن برای همسایگان و یک سهم آن نیز مورد مصرف خانواده قرار دهند.

مسؤول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، شرایط شرعی ذبح را، نیز بدین شرح خاطر نشان ساخت

  1. ذابح؛ مسلمان باشد
  2. بریدن اوداج اربعه (نای، مری و دو سیاهرگ)
  3. مهره زیرگلو (جوزه)؛ کاملا همراه سر باشد
  4. ذابح؛ باید به قصد ذبح، بسم الله بگوید
  5. مقادیم بدن حیوان (محل سینه و شکم)؛ رو به قبله باشد
  6. وسیله ذبح؛ از جنس آهن باشد 
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 321134
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه