• 1402/05/07 - 12:48
  • تعداد بازدید : 390
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
بیماری هاری را جدی بگیرید

بیماری هاری یکی از کشنده ترین بیماری های مشترک بین حیوان و انسان می باشد که بایستی توصیه های بهداشتی و خود حفاظتی را، انجام داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، این اداره کل به منظور آگاهی بخشی عمومی و حفظ ایمنی و سلامت جامعه، توصیه های بهداشتی بیماری هاری را، که یک بیماری مشترک بین حیوان و انسان می باشد، منتشر نمود.

بیماری هاری یکی از کشنده ترین بیماری های مشترک بین حیوان و انسان است و عامل این بیماری نوعی ویروس بوده، در پستانداران ایجاد بیماری می کند.

هاری درمان ندارد، اما خوشبختانه با واکسیناسیون به موقع در انسان و گوشتخواران اهلی و وحشی (از طریق واکسن های خوراکی به شکل طعمه در حیات وحش) قابل پیشگیری و کنترل است.

این بیماری به دو گروه هاری شهری و حیات وحش تقسیم می شود و بر اساس نوع علائمی که در مراحل انتهایی بیماری بروز می کند به دو شکل هاری خشمگین یا عصبی (تصویر پایین سمت چپ) و هاری خاموش یا فلجی (تصویر پایین سمت راست) دسته بندی می گردد و هاری خاموش با توجه به دسترسی راحت تر افراد به ویژه کودکان به حیوان هار، خطرناکتر محسوب می شود.

متعاقب هر گونه گزش توسط حیوانات بلاصاحب شهری یا حیوانات وحشی ضرورت دارد؛ پس از شستن کامل زخم با آب و صابون و ضدعفونی با الکل یا بتادین و خودداری جدی از پانسمان یا بخیه زخم، در اسرع وقت به منظور دریافت واکسن هاری به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمود.

واکسیناسیون سالانه گربه و سگ خانگی به منظور حفاظت آن ها در برابر هاری ضروری می باشد.

خدنگ (به گویش محلی؛ رژگو) در سال های اخیر به عنوان مخزن مهم ویروس هاری در استان هرمزگان و سایر مناطق جنوب کشور مطرح شده است و اهمیت حیاتی بیماری هاری به اندازه ای است که هر گونه "حیوان گزیدگی" را باید "هارگزیدگی" تلقی کرد، مگر خلاف آن ثابت شود!

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 305567
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه