مسئول اداره دامپزشکی شهرستان حاجی آباد خبرداد:
برگزاری کلاس آموزشی آشنایی با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
مسئول اداره دامپزشکی شهرستان حاجی آباد گفت: کلاس آموزشی در روستای طاشکوئیه از توابع شهرستان حاجی آباد با موضوع پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سایر بیماریهای مشترک بین انسان و دام برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر احسان کریمی اظهار داشت: ویروس CCHF بهوسیله دام، لاشه دام، ترشحات و خونآبه و کنه هیالوما منتقل میشود؛ مخزن ویروس در طبیعت اصولاً کنه است و البته گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز بهعنوان مخزن مطرح هستند.
وی افزود: بیماری CCHF یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که بیشتر بهوسیله کنه منتقل میشود. با وجودی که ویروس مخصوص حیوانات است موارد تکگیر و همهگیر CCHF در انسان نیز اتفاق میافتد، این بیماری متأسفانه مرگ و میر بالایی دارد.
وی با اشاره به راه انتقال این بیماری تصریح کرد: کنه مخزن و ناقل بیماری است، عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا لهکردن آن روی پوست، یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد میشود؛ خطر انتقال طی ذبح حیوان وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: پس از آلودگی یک نفر، ممکن است سایر افراد در تماس با او نیز در خانواده و اجتماع آلوده شوند. تا کنون در سطح جهان همهگیریهایی از بیماری در سربازها، اردوگاهها، یا کسانی که از گوسفند و گاو نگهداری میکنند و پزشکان و کارکنان بیمارستانی، اتفاق افتاده است. پرندگان در چرخه گسترش ویروس میتوانند حامل کنههای آلوده باشند و خود مبتلا به بیماری (بهجز شترمرغ) نمیشوند.
دکتر کریمی با تأکید بر خودداری از هرگونه نقل و انتقال و خرید و فروش دامهای مشکوک و غیربومی و بدون مجوز دامپزشکی بهویژه در مناطقی که سابقه بروز بیماری دارد، افزود: رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام کار با دام از قبیل استفاده از دستکش، ماسک، چکمه و لباس مناسب لازم است.
وی با ابراز اینکه بیماری تب کنگو جزو بیماریهای بومی کشور ما است اظهار کرد: برای پیشگیری این بیماری باید جلوی کشتار غیرقانونی گرفته شود و رعایت اصول بهداشتی انجام شود تا تب کنگو قابل کنترل باشد.
کریمی افزود: از شهروندان محترم خواستاریم گوشت را صرفاً از مراکز مورد تأیید دامپزشکی تهیه کنند.
نظر دهید