گرم شدن هوا قبل از فصل تابستان
اطلاعیه، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)
توصیه های بهداشتی دامپزشکی را، به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) جدی بگیرید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، رعایت نکات بهداشتی در کنترل و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل؛ حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز و جلوگیری از کشتار غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از فروشگاه های معتبر و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتی گراد( دمای یخچال) و و جگر به مدت 48 ساعت در این دما، استفاده از روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته، قابل کنترل است و همچنین، ویروس در برابر حرارت و تغییرات PH حساس است، بنابراین پختن کامل گوشت و نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت در دمای یخچالی باعث از بین رفتن آن می شود.
تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، ضمن رعایت توصیه های بهداشتی و استفاده از وسایل حفاظت فردی، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا" به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند و توصیه های بهداشتی دامپزشکی را به منظور حفظ جان خود و سایر افراد جامعه مدنظر قرار دهند.
با توجه به اینکه این بیماری یک بیماری مشترک بین حیوان و انسان می باشد و در صورت بروز و ابتلا و همچنین عدم تشخیص به موقع در انسان، منجر به مرگ بیمار خواهد شد، بنابراین انتظار می رود، آحاد جامعه، نکات بهداشتی مورد نظر را، به منظور حفظ جان خود و سایر افراد جامعه، رعایت نمایند .
نظر دهید