اطلاعیه بهداشتی شماره دو
اطلاعیه بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان ویژه تأمین و ذبح دام به مناسبت عید سعید قربان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، با عنایت به فرار رسیدن عید سعید قربان و اجرای فریضه قربانی نمودن دام در این روز، اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان دومین اطلاعیه بهداشتی را جهت استحضار آحاد جامعه و بهره برداری مناسب، انتشار نمود.
با توجه به شرایط خاص به دلیل بالا رفتن مجدد آمار شیوع بیماری کرونا (کووید 19) در کشور و استان، رعایت دستورالعمل های بهداشتی در کلیه مراکز عرضه دام قربانی الزامی است و در این راستا استفاده از ماسک و دستکش در کلیه مراکز عرضه و فروش دام، به منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان الزامی می باشد.
- جهت تهیه دام ضمن عدم تجمع و با رعایت دقیق و الزامات بهداشت فردی از قبیل استفاده از ماسک و دستکش، حتما به مراکز مجاز عرضه بهداشتی دام مراجعه و از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابانها و افراد غیرمجاز، خودداری گردد.
- ذبح عمومی صرفاٌ در کشتارگاه های دام استان و زیر نظر کارشناس دامپزشکی انجام شود.
- کشتار دام در اماکن و معابر عمومی علاوه بر آلودگی محیطی، باعث انتقال بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان چون تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم می شود.
- توصیه می شود از ذبح دام توسط افراد ناشناس جدا خودداری نمایید.
- در هنگام خرد کردن گوشت یا شستشوی آن (خصوصاً خانمهای باردار ) از دستکش و ماسک استفاده شود.
- لاشه و اندام های دام ذبح شده را پس از ذبح سریعا مصرف ننمایید، بلکه توصیه می شود؛ پیش از مصرف، گوشت را حداقل 24 ساعت و آلایش خوراکی ( جگر) را به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری نمایید تا علاوه بر ترد شدن گوشت از سلامت کامل گوشت اطمینان خاطر داشته باشید.
- عدم تجمع و ازدحام در میادین دام و همچنین کشتارگاه ها.
- در صورت نیاز به حضور در هنگام قربانی کردن دام، در کنار سلاخ، تنها یک نفر حضور داشته باشد.
- از برگزاری میهمانی و هم نشینی در روزهای قبل و بعد از قربانی کردن دام خودداری فرمایید.
- همکاری لازم با اکیپ های عملیاتی نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی.
- در صورت مشاهده موارد مشکوک از جمله تیره بودن، پرخونی، آب شدگی چربی ها و سایر علایم غیرطبیعی در لاشه با ادارات دامپزشکی شهرستان جهت معاینه لاشه تماس حاصل فرمایید.
نظر دهید