• 1402/04/19 - 09:25
  • تعداد بازدید : 393
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
موازین امنیت زیستی لازم الاجرا در مرغداری ها

اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، برخی اقدامات امنیت زیستی در واحدهای مرغداری را، به منظور حفظ بهداشت و سلامت صنعت طیور منتشر نمود .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، اداره بهداشت و مدیریت بیماری های طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، برخی اقدامات امنیت زیستی در واحدهای مرغداری را، به منظور حفظ بهداشت و سلامت صنعت طیور منتشر نمود.

در این اطلاعیه آمده است: 

راه های جلوگیری از بیماری در مزارع پرورش مرغ؛ اجرای تدابیری است که خطرات انتشار عوامل بیماری زا را کاهش می دهد و به آن، موازین امنیت زیستی می گویند: از جمله این ضوابط و مقررات بهداشتی و مدیریتی ورود افراد و وسایل می باشد که شامل:

1- وجود حصارکشی کامل اطراف مرغداری به منظور جلوگیری از ورود وسایل نقلیه و حیوانات

2-  در صورت وجود سگ در محوطه مرغداری می بایست؛ غذای مورد استفاده برای آن را، از گوشت و یا آلایش پخته و ترجیحا" غیر مرتبط با طیور استفاده نمود.

3- کلیه وسایل نقلیه، حتی وسیله نقلیه مربوطه به مالک، باید در خارج از مرغداری پارک شود.

4- وسایل نقلیه ای که مجبور به ورود به مرغداری می باشند، حتما باید قبل از رسیدن به مرغداری کارواش شده و در زمان ورود به مرغداری مجددا شستشو و سپس ضدعفونی گردد و راننده اجازه خروج از کابین خودرو را نداشته باشد و توصیه می شود در مدخل ورودی واحد و در مسیر ورود خودرو نسبت به تعبیه سیستم داکت ضدعفونی اقدام گردد.

5- خودروهای حمل تخم مرغ در واحدهایی که تولید تخم مرغ دارند، باید قبل از مراجعه به مرغداری، با کارواش بطور کامل شستشو شود و پس از متوقف شدن در بیرون از مرغداری بطور کامل ضدعفونی و کارتن های تخم مرغ ها از طریق دریچه و ترجیحاً توسط کانوایر (نوار نقاله) به آن منتقل شود. رعایت ضوابط قرنطینه ا ی درخصوص راننده الزامیست.

6- محل استقرار باسکول باید به بیرون از مرغداری و در صورت عدم امکان در نزدیکترین محل به درب خروجی قرار داشته باشد و توسط دیواری از محوطه مرغداری مجزا گردد.

7- لوازم همراه دامپزشکان، اکیپ های مایه کوب و  ...که به مرغداری وارد می شوند، باید حتما" با استفاده از ضدعفونی کننده مناسب و یا از اتاق گاز در ابتدای درب ورودی مرغداری عبور داده شود.

8-کلیه لوازم مصرفی کارگران مرغداری باید پس از قرار دادن در نایلون و یا ظروف در بسته، از اتاق گاز عبور داده شود.

9-  مشخصات و زمان ورود کلیه بازدید کنندگان، وسایل نقلیه، کارشناسان و علت مراجعه باید ثبت گردد و در دفتر مدیریت و یا سرپرست واحد، حفظ شود.

10- نسبت به نصب دوربین مداربسته و ثبت اتفاقات در مسیرهای تردد و نقاط پرخطر مرغداری با مدت زمان ذخیره و نگهداری، اقدام گردد. 

11-  ممنوعیت ورود افراد متفرقه به مرغداری

12- از علائم هشدار دهنده در مسیر منتهی به مرغداری استفاده شود.

13- الزام به دوش گرفتن کلیه افرادی که قصد  ورود به مرغداری دارند.

14- محل رختکن، دوش و پوشیدن لباس در مرغداری، می بایست بصورت روزانه و در یک ساعت مشخص و ترجیحا" در بعدازظهر، بطور کامل ضدعفونی گردد.

15- افراد بازدید کننده نباید در 24 ساعت گذشته، از هیچ واحد پرورش طیور و یا صنایع وابسته بازدید داشته باشند و باید قبل از درخواست و یا حضور در مرغداری از این امر اطمینان حاصل شود، این موضوع در خصوص تعمیرکاران تجهیزات مرغداری، اکیپ های مایه کوبی، دامپزشکان، کارشناسان مشاور باید با حساسیت بیشتری پیگیری شود.

16- افراد شاغل در مرغداری از رفت و آمد به سایر مرغداری ها در طول دوره پرورش خودداری نمایند.

17- حوضچه ضد عفونی و داکت با نازل های مناسب برای ضدعفونی کامل چرخ ها، بدنه و سطح فوقانی و زیرین خودرو ایجاد گردد.

18- حوضچه ضدعفونی و یا تشت های حاوی اسفنج و دارای ماده ضدعفونی مناسب در ابتدای ورودی سالن ها ایجاد گردد.

19- کلیه افراد به ویژه کارگران، در زمان ورود به سالن مرغداری، ملزم به استفاده از کفش داخل سالن بوده، اجازه ورود با کفش مورد استفاده در محوطه را ندارند.

20 - کارگران مرغداری به هیچ وجه نباید در محل سکونت خود ماکیان، حتی از نوع پرندگان زینتی نگهداری نمایند و قبل از اشتغال باید مراتب بصورت مکتوب به آن ها اعلام و خطرات ناشی از آن، گوشزد شود.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 304662
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه