• 1399/03/25 - 08:33
  • تعداد بازدید : 1356
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو همزمان با آغاز فصل گرما

هشدار اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در خصوص احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: با آغاز فصل بهار، کنه ها زاد و ولد نموده، فعالیت آنها رو به ازدیاد می رود و تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است که همزمان با شروع فصل گرما شیوع پیدا می‌کند و تأکید می گردد: شهروندان گرامی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز تحت نظارت و مورد تأیید دامپزشکی خریداری و به مهر و لیبل دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر کامبیز امجدی معاون سلامت دامپزشکی استان با اشاره به اینکه؛ بیماری تب کریمه کنگو (CCHF  ) یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که بوسیله کنه به انسان منتقل می شود، افزود: این بیماری بجز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دامها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دام های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های دام های آلوده ممکن است سبب انتقال بیماری شود و تصریح کرد: گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راه های انتقال بیماری می باشد.

 وی گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که از راه های کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد و دامداران، کارگران دامداری ها، ذبح کنندگان و سلاخان، کارگران کشتارگاه ها و بازرسان بهداشتی دامپزشکی و تمام افراد مرتبط با دام و نیز پرستاران، بهیاران و کادر درمانی شاغل در بیمارستان ها، از جمله افرادی هستند که بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

دکتر امجدی افزود : یکی از بهترین روش های جلوگیری از انتقال این بیماری، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل بمدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد می باشد که در کشتارگاه ها این مهم قبل از توزیع لاشه ای استحصالی به مراکز عرضه و فروش صورت می پذیرد و علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، استفاده از دستکش در هنگام قطعه بندی گوشت در منازل توسط شهروندان ضروری است.

معاون سلامت دامپزشکی استان همچنین تاکید کرد: کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه تأکید می گردد، شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز مجاز و تحت نظارت بهداشتی و مورد تأیید ادارات دامپزشکی خریداری و به مهر و لیبل دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنند.

  • گروه خبری : خبر,اخبار شهرستان,اخبار شهرستان رودان,اخبار شهرستان بستک,اخبار شهرستان قشم,اخبار شهرستان بشاگرد,اخبار شهرستان بندر لنگه,اخبار شهرستان پارسیان,اخبار شهرستان بندر خمیر,اخبار شهرستان حاجی آباد,اخبار شهرستان سیریک,اخبار شهرستان میناب,اخبار شهرستان بندرعباس,اخبار شهرستان جاسک
  • کد خبر : 252815
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید