اطلاعیه بهداشتی شماره 2
اطلاعیه بهداشتی ویژه عید سعید قربان
اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در خصوص موارد لازم الاجرا توسط همشهریان گرامی در هنگام خرید دام قربانی و کشتار آن به مناسبت عید سعید قربان دومین اطلاعیه بهداشتی خود را منتشر نمود.
اطلاعیه بهداشتی شماره 2 اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان
با توجه به شرایط خاص امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا (کووید 19) در کشور و استان رعایت دستورالعمل های بهداشتی در کلیه مراکز عرضه دام قربانی الزامی است و در این راستا استفاده از ماسک و دستکش در کلیه مراکز عرضه و فروش دام به منظور حفظ سلامت خود و سایر شهروندان الزامی می باشد.
- جهت تهیه دام ضمن عدم تجمع و با رعایت دقیق و الزامات بهداشت فردی از قبیل استفاده از ماسک ودستکش، حتما به مراکز مجاز عرضه بهداشتی دام مراجعه و اکیدا از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابانها و افراد غیر مجاز خودداری گردد.
- ذبح عمومی صرفاٌ در کشتارگاه های دام استان و زیر نظر کارشناس دامپزشکی انجام شود.
- کشتار دام در اماکن و معابر عمومی علاوه بر آلودگی محیطی، باعث انتقال بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان چون تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، سیاه زخم می شود.
- توصیه می شود از ذبح دام توسط افراد ناشناس جدا خودداری نمایید.
- در هنگام خرد کردن گوشت یا شستشوی آن (خصوصاً خانمهای باردار ) از دستکش و ماسک استفاده شود.
- لاشه و اندام های دام ذبح شده را پس از ذبح سریعا مصرف ننمایید، بلکه توصیه می شود؛ پیش از مصرف، گوشت را حداقل 24 ساعت و آلایش خوراکی ( جگر) را به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری نمایید تا علاوه بر ترد شدن گوشت از سلامت کامل گوشت اطمینان خاطر داشته باشید.
- عدم تجمع و ازدحام در میادین دام و همچنین کشتارگاه ها.
- در صورت نیاز به حضور در هنگام قربانی کردن دام، در کنار سلاخ، تنها یک نفر حضور داشته باشد.
- از برگزاری میهمانی و هم نشینی در روزهای قبل و بعد از قربانی کردن دام خودداری فرمایید.
- همکاری لازم با اکیپ های عملیاتی نظارت بهداشتی و شرعی دامپزشکی.
- در صورت مشاهده موارد مشکوک از جمله تیره بودن، پرخونی، آب شدگی چربی ها و سایر علایم غیر طبیعی در لاشه با ادارات دامپزشکی شهرستان جهت معاینه لاشه تماس حاصل فرمایید.
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان
نظر دهید