توصیه های بهداشتی دامپزشکی
ده توصیه بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، با عنایت به نزدیک شدن به نوروز و خرید ماهی قرمز سفره ی هفت سین و به منظور حفظ سلامت هم استانی های ارجمند، توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهی قرمز توسط این اداره کل منتشر گردید.
ده توصیه بهداشتی در خصوص ماهی قرمز:
1- ماهی قرمز را از مرکز مجاز عرضه تحت نظارت دامپزشکی نظیر واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری ها، تهیه نمایید.
2- از خرید ماهی های بی حال و بیمار و با شنای غیرفعال و فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست، خودداری نمایید.
3- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف، جهت حمل و جابجایی ماهی تا منزل استفاده نمایید.
4- از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی اجتناب ورزید، زیرا احتمال بروز بیماری های پوستی در کودکان را به همراه خواهد داشت.-
5- از دستکاری بی مورد ماهی خودداری نمایید (استرس باعث بروز بیماری ها و صدمه زدن به سلامت ماهی می شود).
6- ماهی قرمز را جدا از سایر ماهیان اکواریوم نگهداری نمایید.
7- هفته ای یک یا دوبار آب ماهیان را با آب جدید جایگزین نمایید.
8- در تعویض آب ماهی، آب مورد نیاز را، حداقل 24 ساعت در ظرفی نگهداری نماید تا کلر آن از بین برود و برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر آب درنظر داشته باشید.
9- برای ضد عفونی کردن ظرف ماهی می توان از محلول 3 درصد نمک استفاده نمود.
10- در پایان نوروز، از رها سازی ماهی ها در رودخانه ها و یا نهرها جدا" خودداری نمایید و ماهیان را در مکان های مشخص شده توسط شهرداری ها، رها سازی نمایید.
نظر دهید