• 1402/04/06 - 18:41
  • تعداد بازدید : 294
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تشریح طرح تشدید نظارتی دامپزشکی ویژه عید قربان در قاب دوربین صدا و سیما مرکز خلیج فارس

مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، اجرای طرح تشدید نظارتی دامپزشکی ویژه عید سعید قربان را، تشریح نمود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر مصطفی فخرآبادی پور مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، در مصاحبه با خبرنگار صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، اجرای طرح تشدید نظارتی دامپزشکی ویژه عید سعید قربان را، تشریح نمود.

دکتر فخرآبادی پور با بیان اینکه نظارت های بهداشتی دامپزشکی در طول سال به صورت شبانه روزی و مستمر به منظور حفظ بهداشت عمومی و سلامت جامعه انجام می شود، اظهار داشت: در راستای برگزاری مراسم قربانی نمودن دام، که یکی از مراسم مهم و پراهمیت در دین مبین اسلام می باشد، اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان با برگزاری جلسات هماهنگی بین بخشی با دستگاه های متولی این موضوع، با برنامه ریزی مناسب به منظور اجرای بهینه مراسم ویژه عید قربان، اجرای طرح تشدید نظارتی را، در دستور کار قرار داد، که با اکیپ بندی تیم های نظارتی در سطح استان، کار نظارت های بهداشتی و شرعی بر ذبح دام های قربانی شده، در روزهای عرفه و عید سعید قربان، عملیاتی خواهد شد.

وی افزود: در همین راستا 39 اکیپ عملیاتی در قالب 16 اکیپ ثابت و 23 اکیپ سیار با 77 نفر نیرو متشکل از 22 نفر دامپزشک، 38 نفر بازرس گوشت و 17 نفر ناظر شرعی، کار نظارت بر دام های ذبح شده را در کشتارگاه های دام سطح استان و قربانگاه های موقت از ساعت 4 صبح لغایت 4 عصر انجام خواهند داد.

این مقام مسؤول گفت: به منظور حفظ بهداشت عمومی و سلامت جامعه و همچنین پیشگیری از بروز بیماری های مشترک بین حیوان و انسان به ویژه بیماری خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)، نظارت های دامپزشکی بر دام های قربانی قبل و پس از کشتار صورت می پذیرد و هم استانی های گرامی به منظور حفظ سلامت خود و جامعه، دام های مورد نظر خود را از میادین دام مجاز و تحت نظارت های دامپزشکی تهیه و از ذبح دام در معابر و منازل جدا" خودداری نمایند و در هنگام ذبح دام و قطعه بندی آن، از وسایل حفاظت شخصی نظیر دستکش و ماسک و بعضا" عینک استفاده کنند، تا از خطر ابتلا به بیماری های مشترک بین حیوان و انسان جلوگیری به عمل آورند.

مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان با بیان اینکه؛ با توجه به حجم زیاد دام قربانی در روزهای عرفه و عید سعید قربان ذبح گردد، همکاری شهروندان با مأمورین شهرداری و رعایت توصیه های بهداشتی می تواند در اجرای بهینه این فریضه دینی مثمر ثمر باشد و از شهروندان درخواست نمود: از آوردن کودکان و خردسالان به داخل سالن کشتار جدا" خودداری نمایند و حتی المقدور به همراه هر دام قربانی، یک نفر به جهت انجام امور مرتبط با آن، به سالن کشتار وارد شود و به منظور حفظ سلامت مصرف گنندگان از گوشت های استحصالی، لاشه دام ذبح شده را، قبل از قطعه بندی، به مدت 24 ساعت و آلایشات آن را به مدت 48 ساعت در دمای یخچالی نگهداری نمایند.   

 

  • گروه خبری : اخبار شهرستان بندرعباس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 303956
کلمات کلیدی
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید