برگزاری کلاس آموزشی توجیهی CCHF
کلاس آموزشی توجیهی آشنایی با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ویژه قصابان و سلاخان شهرستان حاجی آباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان حاجی آباد، مرتضی جعفری، رییس این اداره، از برگزاری کلاس آموزشی توجیهی ویژه قصابان و سلاخان این شهرستان، با حضور ناظر شرعی و ناظرین بهداشتی کشتارگاه دام خبر داد.
وی در این خصوص گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل بهار و گرم شدن هوا و فصل تزاید کنه ها، افزایش جمعیت انگل های خارجی (کنه ها) را در پیش خواهیم داشت و در نتیجه بالا رفتن ضریب خطر انتشار بیماری های مشترک از جمله؛ تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF)، کلاس آموزشی ویژه پرسنل شاغل در کشتارگاه دام شهرستان حاجی آباد، برگزار شد.
وی تصریح کرد: استفاده از وسایل حفاظت شخصی نظیر؛ چکمه، دستکش، عینک و پیش بند غیر قابل نفوذ، در پیشگیری از ابتلای قصابان و سلاخان به بیماری های مشترک از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین قصابان و سلاخان باید از برخی کارها مانند؛ نگهداشتن کارد قصابی با دندان و باد کردن پوست دام با دهان، جداً خودداری کنند، زیرا ممکن است به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) مبتلا شوند.
ایشان افزود: تأکید شد؛ گوشت گرم را، به مدت ۲۴ ساعت و جگر، قلوه و دل را، بمدت ۴۸ ساعت در دمای (۰تا۴ درجه) یخچال قرار دهند و پس از طی زمان یاد شده نسبت به خرد نمودن، طبخ و یا انجماد گوشت خریداری شده اقدام نمایند و قصابان در هنگام عرضه گوشت گرم به شهروندان گرامی، حتماً رعایت نکات بهداشتی را یادآوری کنند، تا پس از خرید، به منظور خرد کردن گوشت از وسایل حفاظت فردی نظیر؛ دستکش و عینک استفاده شود و چاقو و وسایل کار، به طور مناسب و اصولی شستشو و ضدعفونی گردد.
در ادامه ناظر شرعی نیز با اشاره به اهمیت مصرف غذای حلال در اسلام و اثرات منفی استفاده از هرگونه غذای حرام در فرد، خانواده و جامعه، به آموزش ذابحین در خصوص اهمیت ذبح شرعی و لزوم رعایت مفاد قانون نظارت شرعی و واجبات و مستحبات در هنگام ذبح دام پرداخت و در خصوص استفاده نکردن اجزای حرام دام های حلال گوشت، مطالبی را، ارائه نمود.
نظر دهید