• 1401/05/02 - 11:41
  • تعداد بازدید : 728
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هشدار در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

هشدار معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)، با توجه به فصل گرما و تزاید کنه ها و فعالیت رو به ازدیاد آنها و افزایش خطر ابتلا به این بیماری خطرناک

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر کامبیز امجدی گلپایگانی معاون سلامت دامپزشکی استان هرمزگان، با اشاره به اینکه؛ بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی تب دار حاد است و بوسیله کنه به انسان منتقل می شود، گفت: این بیماری بجز تب مختصر و گذرا معمولا هیچ علایمی در دام ها ندارد. ویروس بیماری در خون و بافت های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دام های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت های دام های آلوده ممکن است سبب انتقال بیماری شود و گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راه های انتقال بیماری می باشد.

 وی افزود: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند که از راه های کنترل و پیشگیری این بیماری می توان به سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاه های دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و آلایش دامی اشاره کرد و دامداران، کارگران دامداری ها، ذابحین و سلاخان، کارگران کشتارگاه ها و بازرسان بهداشتی دامپزشکی و تمام افراد مرتبط با دام و نیز پرستاران، بهیاران و کادر درمانی شاغل در بیمارستان ها، از جمله افرادی هستند که بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

دکتر امجدی تصریح کرد: یکی از بهترین روش های جلوگیری از انتقال این بیماری، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل بمدت 24 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد می باشد، که در کشتارگاه ها این مهم قبل از توزیع لاشه ای استحصالی به مراکز عرضه و فروش صورت می پذیرد و علاوه بر رعایت بهداشت فردی، استفاده از دستکش در هنگام قطعه بندی گوشت در منازل توسط شهروندان ضروری است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان همچنین تأکید کرد: کشتار غیر مجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است که در این رابطه؛ شهروندان گرامی، به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو (CCHF)، حتما گوشت قرمز مورد نیاز را از مراکز مجاز و تحت نظارت بهداشتی و مورد تأیید ادارات دامپزشکی خریداری و به مهر و لیبل دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت نمایند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر,هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 288619
کلمات کلیدی
سید امین عمرانی

سید امین عمرانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه