• 1396/03/17 - 12:00
  • تعداد بازدید : 111
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
حضور مدیر کل دامپزشکی استان در برنامه گفتگوی ویژه خبری صداوسیمای مرکز خلیج فارس

گفتگوی ویژه خبری با موضوع بررسی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF)

مدیر کل دامپزشکی استان با حضور در برنامه زنده تلویزیونی گفتگوی ویژه خبری به بررسی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و کنترل و پیشگیری از بیماری CCHF در استان پرداخت.

دکتر محمد جانباز با اشاره به بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، پیشگیری را مهم‌ترین موضوع در ارتباط با این بیماری عنوان کرد و گفت: این بیماری یکی از بیماری های قابل انتقال از دام به دام و  انسان است.

وی تب کریمه کنگو را یک بیماری مشترک بین انسان و دام بیان کرد و افزود: عامل شیوع این بیماری در دام‌ها کنه است که در زمان گرم بودن هوا بیش‌ترین فعالیت را دارند .

وی افزود:  این بیماری جز تب مختصر و گذرا معمولاً علایم دیگری در دام ایجاد نمی کند و چون تب نشانه‌‌ بسیاری از بیماری‌هاست، نمی‌تواند به تشخیص قطعی این بیماری کمک کند، ضمناً تلفاتی نیز در دام ها ندارد.

مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری خطرناک را رعایت مدت زمان پیش سرد در کشتارگاه برشمرد و اضافه کرد: خوشبختانه کشتارگاه صنعتی دام قلعه قاضی که مسئول تامین گوشت شهرستان بندرعباس است مجهز به سالن پیش سرد است و لاشه پس از استحصال به مدت 24ساعت در این اتاق ها به منظور طی پروسه جمود نعشی نگهداری می شود.

جانباز افزود: طی کردن این پروسه مهم خود باعث افزایش کیفیت لاشه، افزایش ماندگاری، و از بین رفتن وجود احتمالی عامل بیماری می شود و از این بابت هیچگونه نگرانی برای مصرف کنندگان عزیز که از گوشتهای تحت نظارت موجود در مراکز عرضه مجاز استفاده می کنند نداریم.

او به سایر هم استانی ها توصیه کرد: گوشت قرمز خریداری شده را به مدت 24 ساعت و جگر را به مدت 48 ساعت در یخچال خانگی( با دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد) نگهداری سپس مصرف نمایند.

دکترجانباز به دامداران، شاغلین کشتارگاه ها، مراکز بسته بندی، میادین عرضه دام زنده و سایر مشاغل مرتبط توصیه کرد؛ به دلیل عدم امکان تشخیص بیماری در دام مبتلا به کارکنان و شاغلان این اماکن توصیه می شود از وسایل ایمنی فردی همچون لباس کار، کلاه، ماسک، دستکش، چکمه و ... در هنگام کار با دام استفاده کنند.

وی با تاکید بر لزوم ذبح دام‌ها به صورت بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی در کشتارگاه تصریح کرد: از کشتار دام در خارج از کشتارگاه‌ها و مراکزی که زیر نظارت دامپزشکی نیستند خودداری شود.

وی به هم استانی ها توصیه کرد: علاوه بر جدی گرفتن هشدار های بهداشتی دامپزشکی از خریداری گوشت قرمز از مراکز نامعتبر و کشتار غیرمجاز خیابانی جداً پرهیز نمایند و فقط از مراکز تحت نظارت دامپزشکی فرآورده خام دامی خود را تهیه نمایند و در صورت داشتن هرگونه سئوال، انتقاد و یا پیشنهاد با تلفن چهار رقمی 1512 اداره کل دامپزشکی استان تماس حاصل نمایند .

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 185700
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه