• 1396/02/25 - 12:00
  • تعداد بازدید : 93
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان هشدارداد:

نسبت به احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با آغاز فصل گرما

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: با توجه به شروع فصل گرما شهروندان محترم رعایت مسائل بهداشتی را جهت جلوگیری از بیماری تب کریمه و کنگو جدی گرفته و دراولویت قرار دهند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر محمد جانباز اظهار داشت: با آغاز فصل گرما احتمال شیوع بیماری‌های عفونی که از دام به انسان منتقل می‌شود از جمله لمپی اسکین، تب سه روزه، تیلریوز، بابزیوز و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) افزایش می یابد .

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یکی از بیماریهای خطرناک و کشنده مشترک بین انسان و حیوان می باشد از کلیه شهروندان خواست مسائل بهداشتی را رعایت نمایند.

وی تصریح کرد:  اقداماتی در خصوص پیشگیری از این بیماری در استان انجام شده که نظارت بر کشتارگاه دام، سم پاشی دام ها، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و برگزاری کلاس های اموزشی جهت بالا بردن سطح اگاهی عموم از جمله این اقدامات می باشد. توصیه می شود دام ها قبل از جابجایی، سم پاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دام ها در کشتارگاه ها انجام شود.

دکترجانباز با اعلام اینکه این بیماری در انسان با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، خونریزی از لثه، بینی و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها آشکار می شود یاداور شد این بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن این ویروس در طبیعت انواع کنه ها به ویژه کنه سخت از جنس هیالوما ، و طیفی از انواع جوندگان است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می گردد.

وی در ادامه اظهار داشت :از کلیه شهروندان محترم درخواست می شود گوشت مورد نیاز مصرفی خود را از فروشگاههای مجاز و تحت نظر دامپزشکی خریداری نمایند و در هنگام خرید به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه توجه داشته باشند تا از سلامت گوشت خریداری شده اطمینان حاصل نمایند.

وی در ادامه ضمن هشدار به دامداران در خصوص ضرورت سمپاشی و پاک کردن گله از هر نوع کنه گفت : در صورت مشاهده کنه بر روی پوست حیوان به هیچ عنوان آن را با دست له نکنند چرا که می تواند باعث انتقال بیماری شود.

وی یکی از راههای انتقال این بیماری به انسان را گزش کنه آلوده به عامل بیماری دانست و عنوان کرد : از دیگر راههای انتقال این بیماری تماس انسان با خون و لاشه دام کشتار شده آلوده یا تماس با خون و ترشحات الوده به خون فردمبتلابه بیماری می باشد. افرادی که در کشتارگاهها و یا قصابی ها فعالیت دارند حتما از دستکش ، ماسک و روپوش استفاده و از کشتار هر گونه دام بدون نظارت دامپزشکی و خارج از محیط کشتارگاه اجتناب نمایند.

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان در پایان از شهروندان خواست : گوشت تازه خریداری شده را حداقل به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایند و در هنگام خرد کردن و آماده سازی گوشت خریداری شده حتماً از دستکش استفاده کنند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 186035
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه