• 1395/11/04 - 12:00
  • تعداد بازدید : 78
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان خبر داد:

دومین کنگره ملی شتر با مشارکت سازمان دامپزشکی کشور در بندرعباس آغاز شد

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: ساماندهی شتر و رعایت بهداشت ، پیشگیری و بیماریهای شتر امری ضروری است.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر محمد جانباز اظهار داشت: کنگره ملی شتر گامی بزرگ در راستای تحقیقات دامپزشکی در زمینه بررسی و شناخت اولویت‌های مورد نیاز برای توسعه شترداری در کشور است.

وی افزود: شتر به عنوان یک حیوان مقاوم و سودمند با ساماندهی مناسب توسط ارگانهای ذیربط می تواند در آینده نقش مهمی در تامین فرآورده های خام دامی ایفا کند .

وی خاطر نشان کرد: شتر نسبت به جرب حساس بوده و یکی از عوامل مستعد کننده در ابتلای شتر به بیماری مذکور، تراکم بیش از حد آن در یک محوطه بسته است.

دکتر جانباز قابلیت ابتلای شتر به بسیاری از بیماریهای دامی را عنوان نموده و ساماندهی شتر را از مهمترین موارد در راستای انجام عملیات و کنترل و پیشگیری بیمارهای شتر دانست .

مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان بیان کرد: بسیاری از عوامل محیطی و تغذیه‌ای در پرورش شترها موثرند. مهم‌ترین این عوامل عبارتند از‌ جیره غذایی‌، جایگاه مناسب‌، بهداشت جایگاه‌، مدیریت صحیح‌، تهویه و نور کافی و تأمین آب شرب بهداشتی‌، کنترل بیماری‌ها و گاهاً واکسیناسیون در برابر برخی از بیماری‌های شایع می‌تواند تأثیر مناسبی در افزایش تولیدات دامی و جلوگیری از مرگ و میر دام داشته باشد‌.

جانباز یادآور شد:‌ توجه کافی به رعایت بهداشت شترها و تهیه علوفه و غذای مناسب امری ضروری در پرورش شتر به شمار می‌رود‌.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با کمک این کنگره، گامی بلند برای شناسایی و بررسی بیماری‌های شتر، و شناسایی و هویت دار کردن شترهای کشور برداشته شود .

دکتر داریوش جهان پیما مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشورگفت : بیماری شتر از اهمیت خاصی برخوردار است 

وی افزود: یکی از مهمترین برنامه ها در راستای توسعه صنعت شترداری کشور ،شناسنامه دار کردن شترها است.

وی تصریح کرد: باید با مدیریت صنعتی نه تفکر سنتی در عرصه بین المللی گام برداشت و صنعت پایدار در امر بازار با برنامه ریزی مناسب برای سرمایه گذاری در این حوزه اقدام کرد .

دکتر جهان پیما خاطر نشان کرد: ما می توانیم به عنوان یک منبع ارز آور غیر نفتی از این موجود استفاده بکنیم .

وی اظهار کرد: ما نباید غافل باشیم از اهمیت این جاندار و فراورده هایش برای صادرات به کشورهای که همسایه ما و طالب خرید این دام از کشور ایران هستند .
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 186297
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه