• 1394/03/24 - 12:00
  • تعداد بازدید : 57
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دومین جلسه ستاد توسعه شیلات با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران دراستانداری هرمزگان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان

برگزاری دومین جلسه ستاد توسعه شیلات استان هرمزگان با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران، استاندار هرمزگان، معاونین رئیس سازمان شیلات ایران، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هرمزگان  و مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان برگزار شد

دکتر صالحی رئیس سازمان شیلات ایران در دومین ستاد توسعه شیلات هرمزگان با تاکید بر جایگاه بسیار ویژه شیلات در رشد و توسعه به ویژه اشتغال زایی گفت: اجرایی و عملیاتی شدن پتانسیل های شناسایی شده شیلاتی در استان هرمزگان در بخش آبزی ‍‍‍پروری و صنایع وابسته به آن می تواند اشتغال بالغ بر 15 هزار نفر را تامین کند.حسن صالحی همچنین با بیان اینکه استان هرمزگان در سال 93 بالغ بر شش هزار تن میگوی پرورشی تولید کرده است ابراز داشت: استان هرمزگان با 89 درصد رشد در پرورش میگو جلو تر از شاخص رشد کشوری است.

وی همچنین با اشاره به رشد روز افزون صنایع در سواحل گفت: تولید غذای سالم نیازمند آب سالم است  صنایع و دیگر عواملی که به هر طریقی با آب سر و کار دارند باید دقت بیشتری در رعایت بهداشت آب دریا داشته باشند.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود: خوشبختانه در استان هرمزگان شاهد حمایت های لازم از سوی استاندار هرمزگان در انجام فعالیت های شیلاتی هستیم که این مهم بهترین فرصت در راستای توسعه شیلات و همچنین توسعه شیلات محور استان و کشور است.

دکتر جادری استاندار هرمزگان در دومین ستاد توسعه شیلات هرمزگان با بیان اینکه مدیران دستگاه های اجرایی نباید در راستای ارائه مجوز به ویژه در بخش توسعه تولید آبزیان تعلل داشته باشند گفت: اگر برای سرمایه گذاران شیلاتی و تولید آبزیان مانعی باشد شخصا وارد عمل می شوم.

جاسم جادری در این نشست با بیان اینکه رقم تولید میگو در سال 93 در استان هرمزگان رقم خوبی بوده است گفت: شیلات ظرفیت های بسیاری خوبی برای رشد استان دارد که تحقق این مهم همدلی و همزبانی بیش از پیش  دستگاه های اجرایی استان است.

جادری با تاکید بر اینکه اولیت دولت ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی است گفت: اگر در مسیر توسعه شیلاتی مانعی وجود داشته باشد باید فورا در کارگروه رفع موانع تولید بررسی و مرتفع گردد.

دکتر غریب مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان با بیان منویات و فرمایشات رهبر معظم انقلاب فرصت‌ها و قابلیت‌های موجود درسواحل مکران  که فرمودند: مسئله آبادسازی سواحل مکران نیز جزء همین کارهای اساسی است که باید با همکاری دولت، برنامه‌های مورد نظر در این منطقه با سرعت بیشتری دنبال شود.

دریا برای یک کشور، یک فرصت بزرگ برای پیشرفت و حفظ منافع ملی است.

ایشان بیانات رهبر معظم انقلاب به گستردگی و اولویت آبزی پروری و اشتغالزایی  و آینده نگری این صنعت در کشور اشاره نمودند.


دکتر غریب آبزی پروری زمینه سازتوسعه پایدار این استان و  تولید سالم ومطمئن زمینه سازتوسعه آبزی پروری را امری ضروری دانستند.

وی در مقایسه ظرفیت های پرورش و تکثیر میگو با استانهای میگو پرور کشور (مزرعه) قراردادند که پس از بوشهر استان هرمزگان مقام دوم را در کشور دارد و در سال 93 تولید لارو در مزارع تکثیر میگو 450میلیون قطعه لارو در استان هرمزگان تولید شده است

ایشان در خصوص جایگاه استان هرمزگان و رتبه اول با 14گارگاه  از نظر تولید پودر ماهی و جایگاه دوم با 25کارگاه های فرآوری را خاطر نشان شدند و در ادامه از دارا بودن  پروانه بهداشتی و کد EC کارگاه های فرآوری آبزیان در استان خبر دادند.

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان میزان صادرات آبزیان استان نسبت به کل صادرات کشوردر سال 93مقایسه کردند و رویکرد جدید در تولید محصولات آبزی پروری در استان (پرورش ماهی در قفس) اشاره نمودند.

ایشان فعالیتهای دامپزشکی در زمینه توسعه پایدار آبزی پروری استان هرمزگان را بیان نموده و خواستار اجرای موارد پدافند غیر عامل با همکاری سایر ارگانهای مرتبط را شدند.

دکتر غریب باعنایت به سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی مبنی برتوسعه سواحل جنوب کشور علی الخصوص مناطق مکران وهمچنین توسعه آبزی پروری وتوسعه رویکردهای جدید ازجمله پرورش ماهی درقفس وهمچنین اقدامات برنامه ریزی شده ازسوی وزارت متبوع نشانگرجهت گیری در راستای افزایش تولیدات وتوسعه چشم گیر صنعت آبزی پروری می باشدکه به تبع آن توسعه رو به رشد این صنعت لازمه پیش بینی تدابیرو توجه به مسائل کارشناسی می باشد.

 رعایت مسائل بهداشتی در مراکزپرورش ازالزامات قرارگرفته وهم راستا با افزایش وتوسعه آبزی پروری درزمینه تولیدپایدار، اعتبارات وتامین نیروی انسانی متخصص درخصوص بهداشت آبزیان و توسعه وتقویت آزمایشگاههای استان درراستای پیشگیری وکنترل بیماریهای واگیرموردعنایت قرارگیرد وحمایت ازبخش خصوصی جهت سرمایه گذاری درخصوص کارخانجات تولید خوراک آبزیان می تواند درپیشبرد اهداف نقش قابل توجهی را داشته باشد.


 با عنایت به عاری بودن استان ازانواع بیماریهای واگیرآبزیان به عنوان مهمترین مولفه وهمچنین صادراتی بودن آبزیان تولید شده دراستان ونیازبه بازارهای جهانی، حفظ وضعیت موجود وپایداری شرایط مطلوب استان جهت ورود به بازارهای جهانی ورعایت الزامات بین المللی مدنظرقرارگیرد. ت


باتوجه به احتمال وقوع تهدیدات بیوتروریستی ازجملهWSSV توجه هرچه بیشتر درزمینه پایش وپیشگیری از وقوع بیماری مد نظر قرارگیرد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 185422
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه