مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان خبرداد:
توصیه های بهداشتی برای خرید برخی از مواد پروتئینی
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: مردم درفصل تابستان در خرید مواد پروتئینی به رعایت ضوابط بهداشتی بیشتر اهتمام ورزند .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر محمد جانباز مواردی را درخصوص خرید ماهی و تخم مرغ به مردم توصیه کرد .
وی در خصوص شرایط و شکل ظاهری ماهی های خوراکی بیان داشت:
* مشخصات ماهی تازه: دارای پوستی درخشنده، شفاف و براق بوده و فلسها (پولک) محکم به بدن چسبیده و بدن سخت و قابل ارتجاع است و چشم ها محدب، قرنیههایی روشن و برجسته و مردمک هایی زلال و شفاف دارد، آبشش های ماهی به رنگ قرمز باشد و ماهی فاقد هرگونه بوی تند و زننده می باشد.
* ماهی از جمله فرآوردههای آبزی است که در صورت عدم تخلیه محتویات شکم، خطر آلودگی، فسادپذیری و در نهایت مسمومیت غذایی را در بردارد.
* بعد از فشار انگشت روی بدن ماهی سالم، قسمت فرو رفته سریعاً به حالت اولیه برمی گردد.
* عرضه ماهی منجمد بصورت تازه و دیفراست شده (از انجماد خارجشده) غیرمجاز می باشد.
* ماهی منجمد بستهبندی شده لازم است با تاریخ تولید ، انقضاء و سایر مشخصات مربوط به واحد بستهبندی تولید و عرضه شود و در دمای -18 نگهداری شود .
دکترجانباز همچنین وضعیت تخم مرغ سالم و بهداشتی را به شرح ذیل اعلام کرد:
تخممرغ می بایست:
* تمیز و بدون شکستگی پوسته باشد، زرده تخممرغ باید فاقد لکههای خونی و یا نطفه باشد و بوی تعفن و علایم فساد نداشته باشد، دارای تاریخ تولید و انقضاء و نام شرکت درج گردیده باشد.
* تخممرغ خوب و ممتاز، باید دارای شکل بیضی و وزن بین 55- 60 گرم باشد .
* نگهداری تخم مرغ در درجه حرارت بیش از 15 درجه سانتی گراد مجاز نیست و باید در فصول گرم در یخچال و دور از نور خورشید نگهداری و عرضه شود.
* از مصرف تخممرغ بهصورت خام و نیمهپخته اجتناب شود.
*تخم مرغ باید دارای تاریخ تولید و انقضاء باشد.
نظر دهید