مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان عنوان کرد:
تا کنون هیچ موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مشاهد نشده است
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: خرید مرغ زنده از دستفروشان و دست زدن به پرندگان مهاجر تلف شده از مخاطرات اصلی انتقال بیماری آنفلوانزا است .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر محمد جانباز اظهار داشت: آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان یکی از بیماری های خطرناک پرندگان به شمار می رود و عامل این بیماری ویروس است که می تواند به سرعت منتشر شود و پرندگان بسیاری را آلوده و بیمار کند. پرندگان مهاجر به عنوان مهمترین عامل ورود آلودگی به کشورها مطرح بوده و می توانند طیور روستایی را نیز آلوده نمایند، لذا با توجه به اهمیت موضوع، از کلیه هم استانی های محترم تقاضا دارد ضمن گزارش هرگونه تلفات غیرعادی، از خرید طیور روستایی از بازارچه ها و فروشندگان دوره گرد جداً خودداری نمایند.
وی افزود: به مرغداران توصیه می گردد قوانین امنیت زیستی را رعایت نموده و از تردد افراد متفرقه که می تواند عامل ورود بیماری باشد، به داخل مرغداری ها جلوگیری کنند و از نگهداری پرندگان وحشی در مرغداری ها که عامل انتقال آلودگی هستند، خودداری کنند.
دکتر جانباز تصریح کرد: مرغداران باید به صورت مرتب نسبت به ضدعفونی واحدها اقدام نموده و در صورتی که تلفات و یا کاهش تولید در مرغداری مشاهده کردند هر چه سریع تر به اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.
وی گزارش دهی سریع را یکی از ارکان مهم اقدام سریع و کنترل بیماری دانست .
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: با توجه به حساسیت موضوع و لزوم حفظ سرمایه طیور استان و نیز سلامت شهروندان، با هرگونه محموله طیور زنده فاقد مجوز به شدت برخورد نموده و اجازه تردد در سطح استان داده نخواهد شد.
وی تاکید کرد: در راستای توسعه اقدامات پیشگیرانه، گروه های نظارت بهداشتی دامپزشکی به طور پیوسته به تمامی کشتارگاه های طیور استان سرکشی نموده و اقدامات قرنطینه ای و بهداشتی لازم در این واحدها برای پیش گیری از بیماری مورد ارزیابی قرار می گیرد.
جانباز اعلام کرد:
وی اظهار کرد: با توجه به فصل سرما و تغییرات آب و هوایی، زمینه برای بروز بیماریهای تنفسی طیور، نظیر آنفلوآنزا آماده میباشد، بنابراین به همه متصدیان واحدهای مرغداری و نیز دامپزشکان بخش خصوصی تاکید میشود ضمن رعایت اصول بهداشتی ـ قرنطینهای و بیمه نمودن کلیه طیور پرورشی تحت مدیریت خود در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیر عادی، مراتب را از ادارهکل دامپزشکی شهرستان گزارش کنند تا اقدامات لازم در جهت جلوگیری از گسترش بیماری در این زمینه به عمل آید.
اصول امنیت زیستی و دستورالعمل های بهداشتی قرنطینه ای مهم ترین راه پیش گیری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان می باشد و حمل ونقل پرندگان زنده بدون گواهی بهداشتی دامپزشکی ممنوع بوده و ضروری است از خرید پرندگانی که فاقد مجوز حمل بهداشتی دامپزشکی میباشند خودداری شود. ضمنا واحد های پرورشی طیور صنعتی، طیور پایان دوره گله پرورشی تحت مدیریت خودرا فقط به مقصد کشتارگاههای طیور مجاز حمل نموده و از زنده فروشی طیور و خرید و انتقال طیور ، دان و هر نوع نهاده مرتبط با طیور از سایر استانها خودداری نمایند.
مدیر کل دامپزشکی هرمزگان گفت: از آنجاکه همزمان با شروع فصل سرما تعداد قابل توجهی از پرندگان مهاجر وارد استان شده است، کماکان احتمال بروز بیماری در مزارع پرورش طیور اعم از صنعتی، روستایی و پرندگان وحشی مهاجر در استان وجود دارد. لازم است مدیریت واحدهای پرورش طیور با تشدید ضوابط امنیت زیستی اقدامات لازم را در خصوص جلوگیری از ورود آلودگی به مزرعه معمول دارند. با توجه به وقوع موارد بیماری و تلفات در پرندگان وحشی مهاجر در اثر آلودگی با ویروس جدید، صید، شکار و عرضه این دسته از پرندگان ممنوع اعلام شده است.همچنین بدلیل احتمال بالای آلودگی پرندگان وحشی و مهاجر به این ویروس، تا اطلاع ثانوی از خرید این پرندگان اعم از زنده یا ذبح شده جدا پرهیز شود.
از شهروندان درخواست میشود به هیچ وجه به لاشه پرندگانی که در طبیعت مشاهده میکنند دست نزنند و در صورت مشاهده موضوع را با اداره دامپزشکی در میان بگذارندو همچنین به هیچ وجه مرغ زنده خریداری نکنند و برای تأمین گوشت مرغ مورد نیاز خود حتماً به مراکز عرضه مجاز مراجعه کنند.مردم در زمان خرید مرغ حتماً به تاریخ تولید و انقضای آن توجه داشته باشند.
شهروندان با رعایت مسائل ذکر شده میتوانند بدون دغدغه مرغ مورد نیاز خود را خریداری و مصرف کنند.
وی گفت: در صورت مشاهده هر گونه تلفات غیر عادی موارد را با سامانه مدیریتی پاسخگویی و اطلاع رسانی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان 1512 در میان بگذارند .
نظر دهید