آغاز طرح رایگان واکسیناسیون بروسلوز(تب مالت) در استان هرمزگان همگام با آغاز سال 95

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر حسینی مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان با اعلام این خبر گفت: اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان با توجه به افزایش مایه کوبی بروسلوز طی سال 94 و ایجاد سطح ایمنی مناسب در جمعیت دامی و کاهش موارد استانی بیماری تب مالت، سیاست خود را بر پیگیری و ادامه عملیات با این روند قرار داده است ، از این رو اقدام به شروع طرح همگانی مایه کوبی بروسلوز دامی (گاو، گوساله، بره و بزغاله ) از ابتدای سال جاری با بهره گیری از توان بخش دولتی و غیر دولتی نموده است.
وی اظهار داشت: تب مالت یک بیماری واگیردار مشترک بین انسان و دام است که همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد و شیوع این بیماری به دلیل افزایش مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه نیز بیشتر میشود .
دکتر حسینی تصریح کرد : با توجه به اینکه انتقال عامل بیماری بروسلوز به واحدهای دامداری به طور عمده از طریق خرید دامهای جدید صورت میگیرد به دامداران توصیه می شود از خرید دامهای بدون پیشینه بهداشتی مشخص و مطلوب که واکسینه نشدهاند خودداری نموده و با اکیپ های واکسیناسیون همکاری مناسب جهت مایه کوبی دام ها داشته باشند، تا این مهم به نحو مطلوب میسر گردد.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در پایان به همشهریان توصیه کرد: حتی الامکان از شیر و محصولات لبنی پاستوریزه استفاده نمایند و در صورت تمایل به استفاده از شیر خام، جوشاندن آن را به مدت 20دقیقه در دستورکارقرار دهند.
وی اظهار داشت: تب مالت یک بیماری واگیردار مشترک بین انسان و دام است که همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می گیرد و شیوع این بیماری به دلیل افزایش مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه نیز بیشتر میشود .
دکتر حسینی تصریح کرد : با توجه به اینکه انتقال عامل بیماری بروسلوز به واحدهای دامداری به طور عمده از طریق خرید دامهای جدید صورت میگیرد به دامداران توصیه می شود از خرید دامهای بدون پیشینه بهداشتی مشخص و مطلوب که واکسینه نشدهاند خودداری نموده و با اکیپ های واکسیناسیون همکاری مناسب جهت مایه کوبی دام ها داشته باشند، تا این مهم به نحو مطلوب میسر گردد.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در پایان به همشهریان توصیه کرد: حتی الامکان از شیر و محصولات لبنی پاستوریزه استفاده نمایند و در صورت تمایل به استفاده از شیر خام، جوشاندن آن را به مدت 20دقیقه در دستورکارقرار دهند.
نظر دهید