توصیه های بهداشتی دامپزشکی
توصیه های بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان به هم استانی های عزیز.
توصیه های بهداشتی لازم الاجرای اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان.

انّى وجّهْت وجْهى للّذى فطرالسّموات واْلارْض حنیفا مسْلما وما انا منْ الْمشْرکین انّ صلوتى ونسکى ومحْیاى ومماتى للّه ربّ الْعالمین لاشریک له وبذلک امرْت وانا من الْمسْلمین الّلهمّ منْک ولک بسْم اللّه وباللّه واللّه اکْبر الّلهمّ صلّ على محمّدٍ وآل محمّدٍ وتقبّلْ منّى (منّا)
تبریک فرا رسیدن روز عرفه(روز نیایش) و عید سعید قربان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات
در راستای کنترل بهداشتی و شرعی کشتار و حفظ سلامت مصرف کنندگان گوشت، دام های قربانی و تأمین بهداشت عمومی، اداره کل دامپزشکی در سطح استان به طور فعال با تعداد 14 اکیپ ثابت و 26 اکیپ سیار مشتمل بر 27 نفر دکتر دامپزشک 39 نفر بازرس بهداشت گوشت و 18 نفر ناظر ذبح شرعی، در روز عید سعید قربان و در کشتارگاه ها، ادارات دامپزشکی و میادین عرضه دام مجاز، از ساعت 5 صبح لغایت 16 عصر، آماده ارائه خدمات به همشهریان عزیز می باشد.
توصیه های بهداشتی
- شهروندان گرامی به منظور جلوگیری از بروز بیماری های مشترک بین حیوان و انسان و پیشگیری از خطر ابتلای انسانی به این بیماری ها به ویژه بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)، توصیه های بهداشتی دامپزشکی را در خصوص تأمین دام زنده ویژه ذبح در روز عید قربان، مد نظر داشته باشند:
- دام قربانی مورد نیاز خود را از میادین دام و مکانهای تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایید.
- از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابانها و افراد غیرمجاز خودداری نمایند.
- در هنگام خرید دام زنده، به سلامت دام توجه داشته باشید.
- از خرید دام های لاغر و بیمار خودداری نمائید.
- جهت اطمینان از سلامت دام با اکیپ های دامپزشکی مستقر در میادین عرضه دام تماس حاصل فرمائید
- از کشتار دام در معابر عمومی و منازل جدا" خودداری شود.
- از وسایل حفاظت شخصی در هنگام قربانی کردن دام و قطعه بندی گوشت استفاده شود.
- لاشه دام های ذبح شده را به مدت 24 ساعت، ترجیحا" بدون قطعه بندی و آلایش آن را به مدت 48 ساعت در دمای یخچالی نگهداری نمایید.
- منظور حفظ سلامتی خود و دیگر شهروندان گرامی، اجرای دستورالعمل های بهداشتی دامپزشکی در خصوص رعایت، استفاده از وسایل حفاظت فردی به ویژه ماسک و دستکش مد نظر قرار گیرد.
18 نفر ناظر شرعی مستقر در کشتارگاه های استان به عنوان اکیپ ثابت و همچنین تعدادی از ناظرین شرعی در صورت نیاز همراه اکیپ های نظارت بهداشتی سیار، کار نظارت شرعی بر ذبح دام های قربانی را انجام می دهند و همچنین 50 نفر ذابح آموزش دیده، در اجرای اعمال ذبح دام در روز عید سعید قربان، از ابتدای کشتار تا انتهای آن فعالیت دارند.
توصیه های شرعی
- ذابح باید مسلمان باشد
- وسیله ذبح از آهن و مثل آن باشد.
- شتر ، گاو و گوسفند را می توان برای قربانی کردن انتخاب کرد.
- سن شتر باید پنج سال تمام، گاو و بز دو سال تمام و گوسفند یک سال تمام و صحیح و سالم باشد.
- دام قربانی؛ مریض، لاغر، پیر، کور، گوش بریده و شاخ شکسته نباشد.
نظر دهید