رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی، ضامن سلامت جامعه
توصیه بهداشتی دامپزشکی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، توصیه بهداشتی دامپزشکی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، مدنظر آحاد جامعه منتشر شد.
با رعایت توصیه های بهداشتی دامپزشکی؛ خود، خانواده و جامعه را، از ابتلا به بیماری های مشترک بین حیوان و انسان، در امان نگه دارید و با توجه به فرا رسیدن فصل مهاجرت پرندگان و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد در بین پرندگان و پستانداران ضروری است؛ به نکات ذیل توجه فرمایید:
1- در بازارهای محلی از خرید پرندگان شکار شده، خودداری نمایید.
2- هرگونه تلفات و علائم غیرعادی را، در اسرع وقت به دامپزشکی اطلاع راسانی نمایدد.
3- لاشه های طیور را، به صورت بهداشتی دفن نمایید.
4- پس از تماس با پرندگان، حتما دست خود را، با آب و صابون شستشو نمایید.
5- مرغ و تخم مرغ را، کاملاً به صورت پخته مصرف نمایید.
6- از تماس حیوان خانگی خود با پرندگان وحشی، جلوگیری نمایید.
7- تخته گوشت و چاقوی مورد استفاده به منظور آماده سازی گوشت مرغ خام را، برای گوشت مرغ پخته، بدون شستشو استفاده ننمایید (در هر مرحله کاری؛ تخته گوشت و چاقوی مورد استفاده را، شستشو نمایید).
8- بدون شستن دست ها، هرگز به غذا چه پخته شده و چه خام، دست نزنید.
9- از قرار دادن گوشت مرغ پخته شده، در داخل ظروفی که قبل از طبخ در آن قرار داشته و شسته نشده، خودداری نمایید.
10- پخت کامل غذا ویروس های موجود بیماری را، کاملا غیر فعال می کند، به همین منظور؛ باید اطمینان حاصل شود که تمام قسمت های گوشت مرغ، حداقل به دمای 80 درجه ی سانتی گراد رسیده باشد و باید توجه داشت؛ که هیچ بخشی از گوشت مرغ به رنگ صورتی باقی نمانده باشد.
11- پس از کار با گوشت مرغ خام تازه و یا گوشت مرغ خام از انجماد باز شده، بایستی؛ دستها، ظروف و کلیه ی سطوح را، کاملا با آب و ماده ی شوینده، شستشو نمایید.
نظر دهید