• 1390/08/08 - 12:00
  • تعداد بازدید : 51
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سفر نماینده سازمان خواروبار كشاورزی ملل متحد ( فائو ) در جمهوری اسلامی ایران به استان هرمزگان

كارگاه آموزشی ملی " فعالیتهای روی شناور و ساحل ، كنترل كیفیت ، قابلیت ره گیری و گواهی صید " با میزبانی و دعوت اداره كل شیلات استان هرمزگان با حضور دكتر نورالدین مونا ، نماینده سازمان خوارو بار كشاورزی ملل متحد ( فائو ) در جمهوری اسلامی ایران و امینی مدیر دفتر ریاست روابط عمومی و بین الملل و دكتر گلشاهی مدیر كل كنترل كیفی سازمان شیلات ایران  و دكتر غریب مدیر كل دامپزشكی هرمزگان و سایر مدیران اجرایی استان و با حضور مدرسانی از كشور مالزی و هند و سری لانكا در محل سالن جلسات اداره كل شیلات هرمزگان افتتاح گردید.

در این افتتاحییه دكتر مونا اظهار نمود كه تجارت بین المللی ماهیان و محصولات شیلاتی به طور قابل ملاحظه ای به اقتصاد كشورهای در حال توسعه كمك مینماید. امروزه ، تجارت بین المللی ماهیان در حدود 100 میلیارد دلار میباشد كه 8% ارزش آن را تن ماهیان به خود اختصاص میدهد .

وی افزود پروژه فائو با عنوان " بهبود فعالیتهای پس از برداشت و توسعه پایدار بازار شیلاتی تن ماهیان و سایر گونه های سطح زی بزرگ در منطقه اقیانوس هند " برنامه همكاریهای فنی ، شامل آموزش ماهیگیران در فعالیتهای روی شناور و ساحل ، بمنظور ارتقاء كیفیت و ایمنی صید تن ماهیان و آموزش بازرسان در اجرای كنترل كیفی منطبق با الزامات بازار بین المللی میباشد.ایشان ادامه داد كه این اولین كارگاه آموزشی ملی است كه تحت پروژه برگزار میگردد و كارگاه آموزشی بعدی به ارزش افزوده ، بازاریابی و تضمین كیفیت میپردازد.در پایان از طرف فائو از وزارت جهاد كشاورزی و سازمان شیلات ایران به جهت همكاری های عالی و هماهنگی های لازم جهت اجرای این كارگاه آموزشی تشكر نمود.

در ادامه مدیر كل دامپزشكی سخنانی در خصوص نقش سازمان دامپزشكی كشور در كنترل بهداشت آبزیان و تامین سلامت فرآورد های شیلاتی ایراد نمود.

دكتر غریب اظهار نمود كه سازمان دامپزشكی بعنوان مرجع ذیصلاح صدور گواهی بهداشتی كدEC  ، راه صادرات آبزیان به سایر كشورها را فراهم نموده است .كه استان هرمزگان با داشتن 14 مركز عمل آوری و 13 كشتی ، دارای كدEC  ، یكی از استانهای بسیار مهم در امر صادرات و تولید آبزیان میباشد. وی افزود این سازمان با مد نظر قرار دادن شرایط بهداشتی آبزیان از تولید تا عرضه با هدف افزایش شاخصهای بهداشتی ، كاهش ضایعات ، جلوگیری از فساد ، جلب اعتماد عمومی و افزایش مصرف سرانه آبزیان و در نهایت افزایش عمر ماندگاری آبزیان ، اقدامات موثری را انجام داده است كه از جمله آنها نظارت بر اسكله های صیادی ، كشتی های صیادی ، مراكز پرورش آبزیان و مركز فرآوری آبزیان میباشد.در ضمن با انجام آزمایشات لازم از آبزیان وارداتی ، فرآوری شده و پرورش یافته نسبت به نظارت بر تحویل محموله های سالم به مصرف كننده اقدام مینماید.

ایشان در پایان  ضمن تشكر از اداره كل شیلات هرمزگان پیشنهاداتی در جهت ارتقاء سطح بهداشتی صید و صیادی و اسكله های صیادی عنوان نمود كه از جمله آنها میتوان به افزایش سطح آگاهی صیادان در زمینه رعایت موارد بهداشتی در زمان صید و استفاده از امكانات روز در جهت به حداقل رساندن فاصله بین صید و عملیات سردسازی اولیه و اجرای پروژه HACCP  در مراكز تكپیر و مزارع پرورش میگو اشاره نمود.




  • گروه خبری :
  • کد خبر : 185611
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه