• 1396/06/09 - 12:00
  • تعداد بازدید : 77
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان مطرح کرد:

رعایت نکات بهداشتی در روز عرفه(روز نیایش) و عید سعید قربان

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان طی مصاحبه ای توجه عموم همشهریان را در این ایام به رعایت نکات بهداشتی زیر معطوف داشت .

1- شهروندان در آستانه عید قربان دام قربانی مورد نیاز خود را از مکان‌های تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه نمایند و از خرید دام زنده از کنار معابر عمومی و خیابان‌ها و افراد غیر مجاز خودداری کنند.

**در هنگام خرید دام زنده به سلامت دام توجه شود. لازم به ذکر است جهت اطمینان از سلامت دام با اکیپ های دامپزشکی مستقر در میادین عرضه دام و یا کشیک های مستقر در اداره دامپزشکی شهرستان ها تماس حاصل فرمائید و از خرید دام های لاغر و بیمار خود داری نمائید .

2- ناظرین بهداشتی در مراکز مجاز کشتار بهداشتی دام با لباس فرم مخصوص آماده خدمت به هموطنان و بازرسی و معاینه بهداشتی دام قبل ، حین و بعد از ذبح هستند.

3- و با توجه به مهیا بودن شرایط بهداشتی جهت ذبح دام و کنترل، بازرسی و معاینه بهداشتی توسط دامپزشکان در مراکز مجاز عرضه و قربانی دام، از ذبح دام‌ها در معابر عمومی جداً پرهیز نموده و حتی المقدور دام های قربانی را در کشتارگاه های محل اقامت ذبح نمائید زیرا:

1-3- کشتار دام در اماکن و معابر عمومی باعث انتقال بیماری های قابل انتقال بین حیوان و انسان چون تب مالت ، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، سیاه زخم و ...... می شود.

2-3- کشتار دام در فضای خارج از کشتارگاه آلودگی های زیست محیطی ایجاد می نماید.

3-3- از نظر اجتماعی کشتار دام در انظار عمومی نا خوشایند بوده و می تواند باعث ایجاد مشکلات روحی و روانی بویژه در کودکان گردد .

4- ذابحین هنگام ذبح از دستکش و ماسک، استفاده نمایند و از باد کردن لاشه‌ها با دهان و قرار‌دادن چاقو در دهان خودداری نمایند.

5- لاشه و اندامهای دام ذبح شده را پس از ذبح سریعا مصرف ننمایید،بلکه توصیه می شود گوشت و آلایش خوراکی( جگر)  را پیش از مصرف به ترتیب حداقل به مدت 24 و 48 ساعت در یخچال نگه داری شود تا مراحل جمود نعشی در لاشه صورت پذیرفته و علاوه بر ترد شدن گوشت مصرف گوشت با اطمینان خاطر انجام پذیرد .  

6- از مصرف لاشه های تب دار و تیره رنگ و یا اندامهای که تغییر رنگ و یا تغییر شکل داده اند و  دارای بوی نا مطبوع، خود داری نمایید.

7- در صورت انجام ذبح در منزل با رعایت مسائل بهداشتی اکیپ های سیار و ثابت ادارات دامپزشکی آمادگی لازم جهت معاینه لاشه استحصالی را دارند .
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 185589
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه