چهارشنبه 18 تیر 1404

flag
  • 1400/10/05 - 14:06
  • تعداد بازدید : 202
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
هشدار بهداشتی شماره چهار اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در خصوص پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

دکتر محمد جانباز مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، در خصوص اجرای اقدامات امنیت زیستی توسط مرغداران به منظور جلوگیری از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تأکید نمود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر محمد جانباز با بیان اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، قابلیت انتقال به انسان را دارد، اجرای اقدامات امنیت زیستی توسط مرغداران گرامی را، بسیار حائز اهمیت دانست.

وی گفت: این بیماری خسارت اقتصادی زیادی به تولید کنندگان وارد می نماید و به محض مشاهده و مثبت شدن و تأیید آزمایشگاهی، واحد درگیر در اسرع وقت بایستی، قرنطینه گردد و نسبت به معدوم سازی طیور و ضد عفونی واحد مذکور اقدام شود.

وی بر نکات مهم امنیت زیستی ذیل؛ جهت پیشگیری از بروز بیماری، تاکید کرد:

1- به هر طریق ممکن از ارتباط پرندگان داخل سالن، دان و آب مصرفی با پرندگان وحشی و آزاد پرواز و فضولات آنها جلو گیری نمائید. در این ارتباط لازم است انبار دان و سالن پرورش برای اینگونه پرندگان غیر قابل نفوذ باشد و محوطه مرغداری فاقد هرگونه جاذبه ای برای ورود و لانه گزینی پرندگان وحشی باشد. ریخت و پاش دان و رها ساختن کود و وجود ضایعات در محوطه و وجود آبگیر و تجمع آب به هر شکل این جاذبه را ایجاد می نماید.

2- از رفت و آمد غیرضروری جلوگیری نموده و در صورت لزوم با رعایت کامل موارد بهداشتی تردد انجام شود.

3- حوضچه ضدعفونی درب ورود مزرعه و ورودی سالن ها را فعال نگه دارید و در هنگام ورود به سالن شستن دست ها با آب و صابون و ضد عفونی آنها و تعویض کفش یا حداقل برس کشی کف چکمه با مواد ضد عفونی ضروری است. رعایت بهداشت و اصول قرنطینه در ورودی سالن بمراتب از محوطه با اهمیت تر است. بطوریکه از غیر آلوده بودن کلیه وسایل، مواد، آب، دان و افراد ورودی به سالن بایستی اطمینان حاصل نمایید.

4- از رفت وآمد خودروها به داخل محوطه پاک جلوگیری و نسبت به ضد عفونی چرخ ها و قسمت های بیرونی خودرو اقدام شود.

5- از حضور در بازار پرندگان زنده، زیستگاه های طبیعی پرندگان، محل های پرورش طیور، باغ پرندگان و به طور کلی محل تجمع پرندگان غیر از واحد خودتان خودداری نموده و ترتیبی اتخاذ نمائید تا پرسنل واحد نیز همین ممنوعیت را اجرا نمایند.

6- گله خریداری شده (اعم از جوجه یکروزه گوشتی، مادر، تخمگذار ونیز پولت تخمگذار) را بیمه نمائید. در صورتی که گله شما فاقد بیمه بوده و عمر اقتصادی خود را سپری نموده است نسبت به حذف داوطلبانه آن اقدام نمائید.

7- از خرید مواد اولیه و خوراک طیور از مراکز نامعلوم و نامعتبر خودداری گردد و حداقل تا اطلاع ثانوی (رفع ریسک بروز بیماری آنفلوانزا) از دان آماده مراکز معتبر استفاده نمائی

8- از رها کردن تلفات در فضای بیرون سالن (اعم از محوطه مرغداری یا خارج آن) به نحوی که در دسترس پرندگان وحشی و سایر حیوانات قرار گیرد، جداً خودداری نمائید.

9- نگهداری و حمل و نقل کود مرغی مطابق دستورالعمل سازمان دامپزشکی کشور انجام شود.

10- از تشخیص و قضاوت در مورد بیماری و نیز درمان و کنترل آن بدون نظر دامپزشکان خودداری نموده، در صورت بروز تلفات   و کاهش مصرف آب و دان، مسؤول فنی و اداره دامپزشکی را مطلع نمائید.

11- با توجه به اینکه کارگران مجریان اصلی عملیات بهداشتی در مزرعه می باشند، به هر طریق ممکن از جمله جلسات آموزشی و نصب تابلو و نوشته های بهداشتی به زبان ساده و شفاف، اجرای صحیح اصول امنیت زیستی در داخل مجموعه را تضمین نمایید.

12- گزارش دهی به موقع بیماری در اولین روز بروز علائم و تلفات غیرعادی در جلوگیری از انتشار و انتقال بیماری به سالن های مجاور و واحدهای پرورشی دیگر، بسیار حائز اهمیت می باشد و گزارش دهی به موقع به منظور جلوگیری از همه گیری بیماری، از الزامات فعالیت در این حرفه می باشد که بایستی موکدا" مدنظر مرغداران و مسئولین فنی قرار گیرد و مشمول برخورد قانونی می باشد.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 280250
کلمات کلیدی
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور