• 1395/05/05 - 12:00
  • تعداد بازدید : 70
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم دامپزشکی استان هرمزگان خبرداد:

بیش از 2میلیون قطعه جوجه ریزی در مرغداری های استان هرمزگان

رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم دامپزشکی استان هرمزگان گفت: در سه ماهه اول سال 95 بیش از2 میلیون قطعه جوجه ریزی تحت نظارت بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان انجام شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان،دکتر سمیه چاهخوزاده اظهار داشت:در سه ماه نخست امسال بیش از 4 میلیون دز واکسن علیه بیماری های طیور در استان به مصرف رسید.

وی افزود: در این مدت 8کانون بیماری طیور در استان گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20درصد کاهش داشته است.

رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم توصیه کرد: پرورش دهندگان طیور در استان هرمزگان در راستای جلوگیری از بروز انواع بیماری ها و کاهش تلفات لازم است اصول امنیت زیستی و دستورالعمل های بهداشتی قرنطینه ای را رعایت کرده و هرگونه تلفات غیر عادی را بلافاصله به نزدیکترین اداره دامپزشکی اطلاع دهند.

دکتر چاهخوزاده تصریح کرد: عوامل بیماری زا همواره به عنوان مهم ترین عامل تهدید کننده در جمعیت طیور، شناخته می شود. نگاهی به گذشته، رخداد فاجعه بار بیماری های شناخته شده و نا شناخته را در نابودی این صنعت و به دنبال آن از دست رفتن معیشت مردم، بیکاری، فقزو نومیدی به خاطر می آورد. نیوکاسل، برونشیت، گامبورو، آنفلوانزای پرندگان و ... از جمله این بیماری ها هستند.   

وی در ادامه گفت: حفظ و حراست از این سرمایه ملی در راستای تامین امنیت غذایی جامعه مستلزم تلاش، همدلی و همکاری همه سازمان هایی است که در این زمینه فعال می باشند.

وی خاطرنشان کرد: شیوع بیماری سبب ایجاد خسارت‌های سنگین اقتصادی می‌شود

رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم تاکید کرد: اقدامات بهداشتی باید هم شامل حفظ پرندگان در یک محیط سالم و هم درجاتی از مصونیت بیولوژیک را به وجود آورد و در تمامی مزارع و سالن ها باید محدودیت ها و مراقبت هایی را به اجرا گذاشت تا انسان و جانوران له آسانی به این اماکن رفت و آمد نداشته باشند. بهتر آن است که سرتاسر وسایط نقلیه در هنگام ورود به مرغداری و برگشت از آن ضدعفونی شود.از هر گونه جابجایی مستقیم بین مرغداری ها، بویژه نقل و انتقال دان، جمع آوری تلفات و غیره باید خودداری کرد. صاحبان مرغداری ها باید تسهیلات تعویض لباس و دوش گرفتن را برای افرادی که وارد محل و یا از آن خارج می شوند، فراهم سازدند. این گونه اقدامات بسیار مطلوبند و باید در سطح وسیعی به کار روند.

دکترچاهخوزاده در پایان و با اشاره به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری های مشترک بین انسان و طیور، از شهروندان خواست که از خرید مرغ زنده و کشتار های غیر مجاز خودداری کنند.
  • گروه خبری :
  • کد خبر : 185431
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه