• 1396/11/12 - 12:00
  • تعداد بازدید : 91
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مسئول واحد بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره دامپزشکی شهرستان بندرعباس عنوان کرد:

برگزاری کلاس آموزشی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در بندرعباس

مسئول واحد بهداشت و مدیریت بیماری های طیور اداره دامپزشکی شهرستان بندرعباس گفت: کلاس آموزشی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و نقش عوامل محیطی در ایجاد بیماریها ویژه مرغداران توسط اداره دامپزشکی بندرعباس در محل سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، مهندس کاظم بهاری میمندی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را دارای اهمیت ویژه در زمینه های بهداشتی ،اقتصادی و اجتماعی عنوان کرد و افزود: در این راستا به منظور پیشگیری از این بیماری و سایر بیماریهایی که به وسیله عوامل محیطی انتقال می یابند کلاس آموزشی ویژه مرغداران شهرستان برگزار گردید.



در این کلاس آموزشی که دکتر محمدمهدی فتاحی رزیدنت بهداشت و بیماریهای طیور به عنوان مدرس حضور داشت با تشریح نقش عوامل محیطی مانند نور ،تهویه، آب و .... در ایجاد بیماری های مختلف توجه به این عوامل را در پیشگیری ازاین بیماریها بسیار تاثیر گذار دانست.



وی همه گیری، غیر قابل پیش بینی بودن ، سرعت انتشار بالا ، عدم درمان طیور بیمار، مشترک بودن بیماری بین انسان و توانایی تغییر و جهش ویروس را از ویژگیهای بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیان کرد.



دکتر فتاحی پرندگان وحشی و آبزی بخصوص اردک وحشی را از عوامل مهم انتشار بیماری ذکر کرد و اهمیت خوک و گراز را در نگهداری ویروس در دستگاه تنفس و ایجاد تغییر در آنها و ایجاد سویه جدید را متذکر شد.



وی  با اشاره به اینکه تمام پرندگان نسبت به این بیماری حساس هستند، توجه به عوامل مسبب بیماری از جمله تماس با پرندگان وحشی و مهاجر و پرندگان آلوده که ویروس را دفع می کنند ، بستر و کود آلوده، دان و مواد خوراکی آلوده به مدفوع و ترشحات پرندگان مبتلا، جوندگان و سگ و گربه، وسایل نقلیه ای که ضد عفونی نشده اند، جوجه ریزی در سالنهای آلوده قبل از پاکسازی و بازار عرضه پرندگان را بسیار با اهمیت دانست.



فتاحی با تشریح علائم بیماری مانند انتشار بسیار سریع، کاهش مصرف دان، افسردگی، بی حالی، ژولیدگی پرها، دورهم جمع شدن پرندگان ، کاهش تولید تخم مرغ همراه نازک و نرم شدن پوسته، علائم تنفسی شامل سرفه، عطسه و ریزش ترشحات از چشم و بینی ، ورم کردن صورت و سینوسها همراه با ورم و کبودی تاج و ریش، کبودی ساق پا به علت خونریزی زیر پوست، ترشحات خونی از دهان و بینی و رعایت موازین بهداشتی را اصلی ترین راه پیشگیری از بیماری دانست.



وی انجام پاکسازی و ضد عفونی کامل سالنها و محوطه مرغداری، تهیه جوجه و دان از مراکز مجاز معتبر و مجاز، استفاده به موقع از واکسیناسیون ، رعایت حرارت، رطوبت و هوای مرغداری،کنترل شدید ورود و خروج افراد و خودرو و رعایت بهداشت فردی، جلوگیری از ورود دان و تجهیزات از مرغداریهای دیگر، ممانعت از تماس پرندگان مهاجر و خانگی و زینتی با مرغداری، پیشگیری از وارد کردن استرس به گله ، استفاده از حوضچه های ضد عفونی برای افراد و وسایل نقلیه، جمع آوری سریع و بهداشتی تلفات، و توجه به توصیه های بهداشتی دامپزشکی و اخذ مجوز سلامت گله قبل از حمل به کشتارگاه را از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری عنوان کرد


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 185570
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه