• 1401/07/20 - 17:30
  • تعداد بازدید : 205
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
نشست مطبوعاتی دامپزشکی استان هرمزگان در هفته دامپزشکی

نشست مطبوعاتی دامپزشکی استان هرمزگان به مناسبت هفته دامپزشکی با حضور اصحاب رسانه محلی و خبرگزاری ها برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، نشست مطبوعاتی دامپزشکی استان هرمزگان به مناسبت هفته دامپزشکی با حضور اصحاب رسانه محلی و خبرگزاری ها در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، برگزار شد.

در ابتدای نشست سید امین عمرانی مسؤول روابط‌عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان هرمزگان، ضمن تبریک هفته وحدت به همگان و هفته دامپزشکی به کلیه تلاشگران عرصه دامپزشکی و خیرمقدم به اصحاب رسانه ای، از ایشان با عنوان؛ بازوان توانمند مدیران در تبیین دستاوردهای دستگاه های اجرایی و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی جامعه از خدمات ارائه شده به مردم نام برد و در خصوص شعارهای روز شمار هفته دامپزشکی و اقدامات و دستاوردهای دامپزشکی استان هرمزگان، مطالبی بیان نمود.  

وی نظارت‌های دامپزشکی را در راستای ارتقاء امنیت غذایی و توسعه پایدار و تولید محصولات دامی سالم و حلال با شعار "دامپزشکی، سلامت غذا از مزرعه تا سفره" بیان داشت و در ادامه حمایت از تولید دانش بنیان در جهت استفاده از واکسن‌های دامی ساخت شرکت های دانش بنیان و آزمایشگاه‌های تشخیصی دامپزشکی، مطالبی بیان نمود.

مسئول روابط‌ عمومی اداره‌کل دامپزشکی استان هرمزگان، در خصوص ارائه خدمات و فناوری نوین ابراز داشت: با ایجاد سامانه‌های دامپزشکی و همچنین ایجاد بستر مناسب به‌ منظور حضور کمتر ارباب‌رجوع در اداره‌کل، تسریع و تسهیل در امور این عزیزان را، ایجاد نمود.

ایشان در خصوص شعار؛ "دامپزشکی، اخلاق حرفه‌ای و حقوق حیوانات" نیز بیان داشت: به‌ منظور رفاه حال حیوانات و تحقق این شعار، همزمان با فرا رسیدن هفته دامپزشکی، اولین بیمارستان تخصصی دامپزشکی استان هرمزگان در شهر بندرعباس، افتتاح گردید و با امکانات و تجهیزات ویژه‌ای که این بیمارستان دارد، گام مهمی در کاهش آلام و دردهای حیوانات، برداشته شد.

مسؤول روابط عمومی دامپزشکی استان هرمزگان، در خصوص شعار "دامپزشکی، تشکل‌های مردمی و توسعه مناطق روستایی و عشایری" به دیدارهای مردمی و ارائه خدمات رایگان در مناطق روستایی و عشایری اشاره نمود.

سید امین عمرانی در خصوص تغییر شعار همیشگی دامپزشکی، با ‌عنوان "دام سالم، غذای سالم، انسان سالم"، که با عنایت به رسالت ویژه دامپزشکی و اعمال نظارت های لازم بر واردات نهاده های دامی و تولید خوراک دام، طیور و آبزیان و تغییر به شعار؛ "خوراک دام سالم، دام سالم، غذای سالم، انسان سالم"  اشاره نمود.

دکتر محمد جانباز مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، در ابتدای سخنان خود در این نشست، ضمن تبریک فرا رسیدن هفته وحدت و هفته دامپزشکی، در خصوص اهمیت خدمات دامپزشکی در جامعه مطالبی بیان نمود.

در ادامه، دکتر محمد جانباز، در خصوص تاریخچه دامپزشکی و همچنین چگونگی تشکیل دامپزشکی و استفاده از امکانات موجود و اجرای برنامه های واکسیناسیون دام به ‌منظور جلوگیری و پیشگیری از بروز بیماری‌های دامی، مطالبی بیان داشت.

دکتر جانباز به اقدامات شاخص صورت پذیرفته توسط این اداره‌کل، در عرصه دامپزشکی از مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱، اشاره نمود: صدور پروانه های فعالیت بیمارستان، مراکز درمانی، داروخانه و آزمایشگاه تشخیصی دامپزشکی و همچنین پروانه فعالیت‌های تولیدی نظیر کارخانه کنسانتره مکمل و افزودنی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان در یکساله مذکور، به‌گونه‌ای بوده‌است که در راستای حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال‌آفرینی، باشد.

وی رایزنی و پیگیری فعالسازی واحدهای مرغداری غیرفعال در استان را، یکی از دستاوردهای دامپزشکی در دولت سیزدهم بیان نمود و پایش سلامت و ارتقاء کیفیت بهداشتی شیر را از دیگر طرح‌های عملیاتی در این خصوص نام برد.

ایشان، از بازدید ویدئویی گمرک کشور چین از ۳ مرکز صادرکننده فرآورده‌های شیلاتی در شهرستان‌های بندرلنگه و میناب خبر داد و در این بازدید ویدئویی ابراز رضایت از عملکرد و نحوه نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی بر کیفیت آبزیان بیان شد و همچنین سلامت محصولات تولیدی تحت نظارت های بهداشتی دامپزشکی، مورد تأیید قرار گرفت و صادرات به کشور چین پایدار ماند.

مدیرکل دامپزشکی استان، به همکاری ۵ آزمایشگاه بخش خصوصی با این اداره کل، که با ممیزی های صورت پذیرفته توسط دامپزشکی استان و سازمان دامپزشکی کشور، با عنوان آزمایشگاه همکار به منظور تسریع در امور ارباب رجوع بکار گرفته شده اند، اشاره نمود و بیان داشت: صدور دو مجوز آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی در راستای تسریع در امور ارباب‌رجوع و حفظ سلامت محصولات تولیدی، وارداتی و صادراتی صورت پذیرفته است و همچنین پایش و ردیابی عامل بیماری AHPND را برای اولین‌بار در کشور توسط اداره‌کل دامپزشکی استان هرمزگان، با انجام آزمایشات میکروبی، PCR و Real time را بیان نمود، که این بیماری نوپدید در مزارع پرورشی استان ظهور پیدا کرد و با عملیات تشخیصی دامپزشکی، عامل بیماری مشخص گردید و اقدامات اولیه و کنترلی جهت جلوگیری از گسترش آن در سطح مزارع پرورشی استان، صورت پذیرفت.

ایشان به راه‌اندازی و استفاده از سامانه لیمز، جهت تسریع و ارائه خدمات آزمایشگاهی و کاهش بروکراسی اداری اشاره نمود، که با توجه به این سامانه، دسترسی آسان و ایمن به انجام امور آزمایشگاهی میسر گردید.

دکتر جانباز از بروز آبله بزی در حیات وحش شهرستان بشاگرد و اقدامات شاخص و ضربتی اداره‌کل دامپزشکی استان هرمزگان با اعزام اکیپ های عملیاتی، در خصوص واکسیناسیون دام های اهلی در این مناطق، بیان نمود: به‌ منظور جلوگیری از بروز این بیماری از حیات وحش به دام‌های اهلی، جمعیت دامی در کلیه مناطق هم‌مرز با حیات وحش این شهرستان تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفت.

وی نظارت بهداشتی بر واردات فرآورده‌های خام و نهاده‌های دامی و همچنین صادرات محصولات شیلاتی و فرآورده‌های خام دامی اشاره نمود و در خصوص اقدامات شاخص این اداره‌کل در راستای سیاست‌های سازمان دامپزشکی در خصوص حذف ۵ بیماری در سال‌های آینده و واکسیناسیون ویژه علیه این بیماری‌ها، مطالبی بیان نمود و در ادامه سخنان خود، پوشش ۸۰ درصدی واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR)، در جمعیت دام سبک استان را، با اجرای یکی از طرح‌های ملی و عملیاتی، در سال جاری برشمرد.

این مقام مسؤول ضمن اشاره به اقدامات شاخص دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در دامپزشکی استان هرمزگان و‌ بکارگیری ۶۰ نفر ناظر شرعی و انجام امور فرهنگ سازی غذای حلال، ادامه داد: همکاری دفتر نمایندگی ولی فقیه با دامپزشکی و همراهی ناظرین شرعی با ناظرین بهداشتی و انجام نظارت های شرعی در کنار نظارت‌های بهداشتی، در راستای تولید محصول سالم و حلال و حفظ سلامت و حلیت غذای مصرفی جامعه، اثر بخش می باشد.  

دکتر جانباز در خصوص محصولات صادراتی شیلاتی، نظارت بهداشتی دامپزشکی، به‌ عنوان شاخص و مرجع تأیید سلامت فرآورده‌های خام دامی در کل دنیا برشمرد و اظهار داشت: دامپزشکی تنها مرجع صلاحیت دار در تأیید سلامت فرآورده‌های دامی در دنیا می باشد و نظر و امضاء دامپزشکی بر محموله های وارداتی و صادراتی در دنیا، معتبر و اثرگذار، می باشد.

ایشان به سختی کار حرفه دامپزشکی و گستردگی فعالیت این حوزه اشاره نمود و در تشریح واژه "دام" بیان داشت: واژه دام شامل؛ دام سبک و سنگین، طیور، آبزیان، زنبور عسل، کرم ابریشم و حتی عقرب و زالو می باشد و نیز از نظارت‌های دامپزشکی بر تولید لارو میگو و همچنین ذخیره‌سازی و تولید میگوی پرورشی و همچنین نظارت‌های بهداشتی بر عمل‌آوری آن به ‌منظور استفاده در بازارهای داخلی و خارجی، مطالبی بیان نمود.

در ادامه دکتر جانباز در خصوص عملکرد یک‌ساله مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱ چنین بیان داشت:

در حوزه بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی، واکسیناسیون؛ ۲۵۴۱۶۰ رأس دام علیه بیماری‌های مشترک و ۲۶۳۴۵۰۵ رأس دام علیه بیماری‌های واگیر دامی، صورت پذیرفته است تا از بروز خسارات‌ اقتصادی شدید به صنعت دامپروری و جامعه جلوگیری بعمل آید.

وی مراقبت‌های لازم از دامداری‌ها را به منظور رصد و پایش بیماری ها و حفظ سلامت دام، بالغ‌ بر ۸۴۷۲۰۴ رأس، بیان‌ نمود و به‌منظور جلوگیری از بروز بیماری‌های انگلی و به‌خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)، به سمپاشی تعداد ۱۲۶۰۸۸ رأس دام و همچنین ۳۲۸۰۴۵ مترمربع جایگاه دامی، اشاره نمود.

ایشان در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اظهار داشت:

۳۹۸۳۲ مورد بازدید بهداشتی از مراکز؛ نظیر کشتارگاه‌ها، مراکز عمل‌آوری، نگهداری و عرضه فرآورده‌های خام دامی صورت پذیرفت، که با ۹۷۷ مورد غیربهداشتی برخورد گردید و از این تعداد ۴۷ پرونده تخلف تشکیل و متخلفین به مراجع قضایی معرفی شدند و ۲۹۱۰ پروانه در راستای صدور پروانه‌های مرتبط با مراکز فعال در عرصه دامپزشکی صادر گردید و در راستای حفظ بهداشت و ارتقاء امنیت غذایی جامعه، در بازرسی های بعمل آمده؛ مقدار ۱۱۴۶۲۳ کیلوگرم مواد خام دامی غیر بهداشتی و غیرقابل مصرف کشف، ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج شد و همچنین با نظارت های بهداشتی در کشتارگاه های دام و طیور سطح استان، از بازرسی بهداشتی بر ۶۳۹۴۵ رأس دام کشتاری و ۱۹۴۵۸۶۰۲ قطعه طیور کشتار شده، توسط ناظرین بهداشتی و شرعی خبر داد.

دکتر جانباز در حوزه بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور و زنبور عسل بیان داشت:  واکسیناسیون ۱۱۶۲۲۰۶۸ قطعه طیور، توسط بخش خصوصی در مرغداری‌ها صورت پذیرفت و در بازه زمانی مذکور ۲۱۳۶۸۸۷۶ قطعه جوجه ریزی در سطح استان انجام شده است و در راستای حفظ سلامت واحدهای مرغداری و همچنین طیور بومی و پرندگان مهاجر در تالاب های استان، بازدید و مراقبت فعال از واحدهای صنعتی در خصوص بیماری‌های طیور، بویژه مراقبت از زیستگاه های طبیعی به‌منظور شناسایی و جلوگیری از بروز بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تعداد ۳۱۶۲ مورد بازدید، صورت پذیرفت است.

مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان در حوزه بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان این‌گونه عملکرد یکساله را بیان نمود: ۳۹۰ مزرعه پرورش میگوی فعال و ۱۹ مرکز فعال تکثیر میگو در استان وجود دارد، که بالاترین تعداد مرکز تکثیر در کشور در استان هرمزگان می‌باشند و تحت نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی، تولید لارو و صادرات آن به استان‌های گلستان، سیستان‌وبلوچستان، بوشهر و خوزستان جهت ذخیره‌سازی مزارع پرورش میگو داخل و خارج استان، صورت پذیرفته است و در این راستا، تعداد ۶۲۸۴ مورد آزمایشات تست سلامت و ۱۵۳۶ مورد بازدید و نمونه‌برداری از مراکز و مزارع پرورشی، انجام شده است و همچنین نمونه‌برداری از مولدهای پرورشی‌ را، ۱۱۰۰ مورد بیان کرد و ۵ مورد پایش نظارت بر واردات بچه‌ماهی نیز صورت پذیرفته است.

۱۴ مورد نمونه برداری از مزارع پرورش ماهی در قفس و نظارت های بهداشتی بر ۷۷۹۵ تن میگوی تولیدی در کراپ اول انجام شده است و همچنین ۱ میلیارد و ۴۴۵ میلیون قطعه لارو تولید شده جهت ذخیره‌سازی مزارع داخل استان و سایر استان‌ها، تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی صورت پذیرفته‌است.

ایشان در خصوص اقدامات مؤثر یک‌ساله در حوزه قرنطینه و امنیت زیستی بیان داشت: کل محموله‌های فرآورده های خام دامی وارداتی به میزان ۵۲۰۱۶۵ تن و صادراتی به میزان ۵۳۰۵۱ تن و تزانزیتی به میزان ۵۷۳۰۲ تن، تحت نظارت های بهداشتی اداره‌کل دامپزشکی استان انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، در حوزه دارو و درمان بیان داشت: بیش‌ از ۱۰۸ هزار رإس دام مورد معالجه قرار گرفته و تعداد ۱۹ هزار قطعه طیور نیز در مراجعات مرغداران، تحت درمان قرار گرفته‌است.

ایشان نظارت بر واردات واردات دارویی را با افزایش ۴۹ درصدی به مقدار ۲۹۹۸۰ تن، بیان نمود و صدور گواهی صادرشده جهت حمل این محموله‌های دارویی و مواد اولیه دارویی دامپزشکی را، ۱۴۸۸ فقره بیان داشت و ۷۲۰ سند در این رابطه مورد رسیدگی قرار گرفته است و این محموله‌های وارداتی دارویی و مواد اولیه دارویی دامپزشکی، تحت نظارت‌های کارشناسان دامپزشکی به کارخانجات حمل گردیده است و همچنین در پایان از عملکرد آزمایشگاه مرجع دامپزشکی در یک‌ساله مهر ۱۴۰۰ تا مهر ۱۴۰۱ اینگونه اشاره نمود که؛ تعداد ۱۰۶۳۶۰ فقره آزمایش، به منظور تأیید سلامت فراورده های خام دامی وارداتی، صادراتی و تولیدی، در راستای تضمین سلامت آن، صورت پذیرفته‌است.

دکتر محمد جانباز مدیرکل دامپزشکی استان، ضمن تقدیر و تشکر از همکاری‌های اصحاب رسانه استان در خصوص اطلاع‌رسانی فعالیت‌ها و تبیین دستاوردهای دامپزشکی در دولت سیزدهم، تقدیر و تشکر نمود و برای همگان آرزوی توفیق داشت.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 291318
کلمات کلیدی
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه