بیماری خاموش و خطرناک CCHF را، جدی بگیرید
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها، خطر بروز بیماری خاموش و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) افزایش می یابد.
دکتر کامبیز امجدی گفت: با توجه به شروع فصل گرما، شهروندان محترم رعایت مسائل بهداشتی را، جهت جلوگیری از ابتلا بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)، جدی بگیرند

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر کامبیز امجدی معاون سلامت این اداره کل، در خصوص شیوع بیماری های دامی همزمان با شروع فصل گرما هشدار داد.
وی گفت: با آغاز فصل گرما احتمال شیوع بیماریهای عفونی دامی ناشی از ناقلین بندپا، از جمله؛ لمپی اسکین، تب سه روزه، تیلریوز، بابزیوز و به خصوص بیماری مشترک تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF) افزایش می یابد.
دکتر امجدی افزود: با توجه به اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یکی از بیماری های خطرناک و کشنده مشترک بین انسان و حیوان می باشد، شهروندان گرامی نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی دامپزشکی به منظور حفظ سلامت خود و جامعه، اقدام لازم معمول نمایند.
این مقام مسؤول بیان داشت: اقدامات لازم در خصوص پیشگیری از بروز این بیماری در استان انجام شده است و اهم این اقدامات نظیر؛ بازرسی قبل از کشتار دام ها در کشتارگاه ها، نظارت بهداشتی بر لاشه دام های کشتاری و نگهداری 24 ساعته گوشت استحصالی در پیش سرد کشتارگاه های دامی قبل از توزیع به فروشگاه های عرضه فراورده های خام دامی، سمپاشی دام ها و اماکن دامی، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و برگزاری کلاس های آموزشی جهت بالا بردن سطح آگاهی عموم، می باشد و توصیه می شود؛ دام ها قبل از جابجایی، سمپاشی شوند و برای حمل و نقل آن ها گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی اخذ گردد.
وی با اعلام اینکه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در انسان با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، خونریزی از لثه، بینی و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها آشکار می شود یادآور شد: بیماری مذکور در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده، مخزن این ویروس در طبیعت انواع کنه ها به ویژه کنه سخت از جنس هیالوما می باشد.
دکتر امجدی در ادامه ضمن هشدار به دامداران؛ در خصوص ضرورت سمپاشی و پاک کردن دامهای خود از هر نوع کنه، گفت: یکی از راه های انتقال این بیماری به انسان را گزش کنه آلوده به عامل بیماری می باشد و از دیگر راه های انتقال این بیماری تماس انسان با خون و لاشه دام کشتار شده آلوده یا تماس با خون و ترشحات آلوده به خون فرد مبتلا به بیماری می باشد و افرادی که در کشتارگاه ها و یا قصابی ها فعالیت دارند، حتما" از لوازم حفاظت شخصی نظیر؛ دستکش، ماسک و روپوش استفاده کنند و از کشتار هر گونه دام بدون نظارت دامپزشکی و خارج از محیط کشتارگاه اجتناب نمایند و همچنین در صورت مشاهده کنه بر روی پوست بدن حیوان به هیچ عنوان آن را با دست له نکنند، چرا که می تواند باعث انتقال بیماری شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، در پایان از شهروندان درخواست نمود: گوشت مورد نیاز مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی خریداری نمایند و در هنگام خرید به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه توجه، تا از سلامت گوشت خریداری شده اطمینان حاصل داشته باشند و در هنگام خرد کردن و آماده سازی گوشت خریداری شده، حتما" از دستکش استفاده شود.
نظر دهید