سه شنبه 11 آذر 1404

flag
  • 1404/07/12 - 09:29
  • تعداد بازدید : 19
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دامپزشکی و سلامت واحد

مصاحبه رادیویی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان به مناسبت هفته دامپزشکی

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان به مناسبت فرا رسیدن هفته دامپزشکی مصاحبه زنده با برنامه پایش رادیو صدا وسیمای مرکز خلیج فارس انجام داد .

رادیو

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، به مناسبت هفته دامپزشکی (۱۱ تا ۱۸ مهرماه) و روز ملی دامپزشکی (۱۴ مهر)، دکتر سیدمحمدامین حسینی در گفت‌وگو با برنامه پایش صداوسیمای مرکز خلیج فارس، ضمن تبریک این ایام به همه فعالان حوزه امنیت غذایی، بر نقش حیاتی دامپزشکی در تأمین سلامت جامعه تأکید کرد.

وی گفت: «امنیت غذایی به معنای دسترسی مردم به غذای کافی و سالم است و سازمان دامپزشکی در این زمینه نقش کلیدی ایفا می‌کند. همکاران ما علاوه بر نظارت بر سلامت غذا، در پیشگیری و پایش بیماری‌های مشترک بین انسان و دام که بیش از ۸۰۰ نوع آن شناسایی شده، فعالیت مستمر دارند.»

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان به بخشی از اقدامات انجام شده در یک سال گذشته اشاره کرد و افزود:

بیش از ۲۷ میلیون قطعه طیور در واحدهای پرورش مرغ استان تولید و حدود ۶۰ هزار تن مرغ استحصالی به بازار عرضه شد که روزانه نزدیک به ۱۷۰ تن در سطح استان توزیع شده است. تمام این فرآیند تحت پایش و مراقبت دامپزشکی بوده است.

در زمینه پیشگیری از بیماری‌های دامی، بالغ بر ۴ میلیون و ۱۹۰ هزار رأس دام سبک و سنگین به صورت رایگان علیه بیماری‌های مختلف واکسینه شده‌اند.

دامپزشکی استان در سال گذشته بر ۷۱۲۴ کانتینر فرآورده‌های خام دامی وارداتی و همچنین ۵۰۹۴ کانتینر فرآورده‌های شیلاتی صادراتی به ۱۸ کشور دنیا نظارت داشته است.

در همین مدت، حدود ۱۳۰ هزار آزمایش بهداشتی روی محموله‌های وارداتی گوشت قرمز، مرغ و ماهی انجام شده است.

دکتر حسینی درباره نقل و انتقال دام زنده توضیح داد: هرگونه جابه‌جایی دام زنده نیازمند دریافت گواهی بهداشتی قرنطینه‌ای حمل  از دامپزشکی مبدأ است تا اطمینان حاصل شود دام واکسیناسیون لازم را انجام داده و ناقل بیماری نباشد وسلامت دام ارزیابی و سپس حمل می گردد .

وی با اشاره به اهمیت خرید ایمن فرآورده‌های خام دامی خطاب به شهروندان تأکید کرد:

فرآورده‌های دامی فقط از مراکز معتبر و مورد تأیید دامپزشکی خریداری شود.

به هیچ عنوان از فروشندگان دوره‌گرد، خودروهای سیار یا کشتار های غیر مجاز کنار جاده ها خرید نکنند.

در خرید گوشت تازه به تاریخ تولید و انقضا توجه شود و گوشت چرخ‌کرده حتماً در حضور مشتری آماده گردد.

از خرید شیر خام مراکز لبنیات سنتی خودداری شود، چرا که به دلیل فساد پذیری بالای شیر، مخاطرات بهداشتی خطرناکی را در پی دارد .  

گوشت منجمد فقط از مراکز مجاز و نه قصابی‌های معمولی تهیه شود.

در خرید ماهی به تازگی آن (بوی مناسب، آبشش قرمز و مرطوب، گوشت سفت و فلس‌های چسبیده) دقت شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان در پایان ضمن قدردانی از دستگاه‌های همکار به‌ویژه مرجع محترم قضایی در اجرای گشت‌های مشترک گفت: «در یک سال گذشته بیش از ۲۶ هزار مورد بازرسی در استان انجام و ۸۱۳ پرونده تخلف بهداشتی تشکیل شد. انتظار ما از شهروندان این است که تنها از مراکز معتبر خرید کنند و به تاریخ مصرف فرآورده‌ها توجه ویژه داشته باشند.»

  • گروه خبری : خبر,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 345928
کلمات کلیدی
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور