• 1400/04/26 - 19:45
  • تعداد بازدید : 213
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
توصیه های بهداشتی دامپزشکی ویژه عید سعید قربان

دکتر کامبیز امجدی معاونت سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان از اجرای طرح نظارت بهداشتی و شرعی توسط اکیپ های عملیاتی دامپزشکی، در روز عید سعید قربان، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر کامبیز امجدی گلپایگانی، به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان اظهار داشت: بسیاری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، ممکن است از طریق جاری شدن خون دام در معابر و باقیمانده احشام منتقل شود و همچنان نگرانی نسبت به انتقال بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) وجود دارد،‌ پس باید نکات بهداشتی را قبل و هنگام ذبح دام، رعایت کرد.

وی افزود: با برنامه ریزی صورت پذیرفته در خصوص حفظ سلامت جامعه و تأمین بهداشت عمومی، تعداد 37 اکیپ عملیاتی ثابت و سیار به منظور نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های قربانی، در روز عید سعید قربان، تشکیل گردیده است، که این کار نظارتی با 13 اکیپ ثابت و 14 اکیپ سیار در سطح استان، صورت می پذیرد.

دکتر امجدی اظهار داشت: در این اکیپ های نظارتی، 15 نفر دامپزشک و 36 نفر بازرس بهداشت گوشت کار نظارت بهداشتی دام های قربانی را انجام می دهند که در کنار نظارت بهداشتی 16 نفر ناظر شرعی، نیز در این اکیپ ها مشغول فعالیت و حلیت دام های قربانی را، تحت نظارت شرعی خواهند داشت.

ایشان در خصوص توصیه های بهداشتی در هنگام خرید دام قربانی بیان نمود: همشهریان گرامی، دام های قربانی خود را از بازارهای دام و مکان های مجاز تحت نظارت دامپزشکی، تهیه نمایند و همچنین دام خود را در کشتارگاه های دام تحت نظارت ناظرین بهداشتی و شرعی دامپزشکی ذبح، نمایند.  

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان از همشهریان گرامی درخواست نمود: با توجه به شیوع بیماری کووید 19 رعایت دستورالعمل های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا، الزامی است و حد المقدور افراد کمتری از خانواده ها برای انجام فریضه قربانی نمودن دام، در محل کشتارگاه حضور داشته باشند و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و تجهیزات حفاظت فردی را مد نظر قرار دهند تا با اقدامات مناسب و بهداشتی، این عید را با سلامت کامل و ایمنی بالا، جشن بگیریم. 

دکتر امجدی در پایان این نکته را به هم استانی های گرامی یادآوری نمود: لاشه دام قربانی شده را حداقل 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری نمایند تا خطر بروز بیماری خطرناک تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) که یک بیماری مشترک بین حیوان و انسان می باشد، به حداقل برسانند و در هنگام تماس با لاشه دام های ذبح شده و قطعه بندی گوشت، از دستکش و وسایل حفاظت شخصی، استفاده نمایند.   

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 275641
کلمات کلیدی
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه