• 1397/03/28 - 12:00
  • تعداد بازدید : 308
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان عنوان کرد:

توصیه های بهداشتی در استفاده از فراورده های خام دامی

مدیر کل دامپزشکی استان هرمزگان به برخی توصیه های بهداشتی برای استفاده از فراورده های خام دامی به خصوص مرغ و گوشت قرمز پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، دکتر محمد جانباز با اشاره به اینکه در فصل گرما احتمال فساد فرآورده های پروتئینی افزایش می یابد، گفت: در این گونه مواقع مردم باید توجه بیشتری به خرید و مصرف این فراورده ها خام دامی داشته باشند.



وی به ارائه توصیه های لازم به شرح زیر پرداخت:



فرآورده های خام پروتئینی (مرغ)



- در کشتارگاه مجاز کشتار شده و فقط بصورت بسته‌بندی مجاز عرضه شود .



- عاری از هرگونه خونریزی ، تغییررنگ و بوی غیرطبیعی باشد .



-بر روی بسته بندی مرغ باید مشخصات و نام کشتارگاه، تاریخ مصرف درج شده باشد و در موقع خرید به تاریخ تولید و انقضای آن توجه نمائید.



- بدون پَر ، فاقد پا، سر، امعاء و احشاء (تخلیه کامل اندرونه) باشد.



- نگهداری و عرضه گوشت مرغ تازه منحصرا باید در داخل یخچالهای ویترین دار و در دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد صورت گیرد و نگهداری و عرضه گوشت مرغ منجمد منحصرا باید در داخل فریزر و در برودت 18- درجه سانتیگراد صورت گیرد .



- اکیداً از خرید مرغ قطعه بندی شده (ران ، بال و گردن) و یا فرآوری شده بدون بسته بندی و آلایش (دل و جگر) بصورت فله خودداری نمائید.



- محصولات بسته بندی شده مرغ دارای کد پروانه بهداشتی و کد پروانه تولید و کد محصول از اداره کل دامپزشکی استان باشد.



- محصولات بسته بندی شده دارای لوگوی سازمان دامپزشکی کشور می باشند.



- با ارسال کد رهگیری روی برچسب نرغ کشتاری به شماره 30009803 می توان از صحت آن اطمینان حاصل نمود .



مشخصات گوشت قرمز (گاو، گوسفند، بز و شتر)



- در کشتارگاه مجاز استحصال و در یخچال تحت برودت صفر تا 4+‌درجه سانتیگراد نگهداری شود.



- دارای مُهر و لیبل بهداشتی دامپزشکی باشد و از نظر ظاهری فاقد هرگونه بو و یا رنگ غیرطبیعی باشد.



- گوشت دارای قوام سفت و به رنگ قرمز تا صورتی باشد، و نباید نرم و لزج شده باشد. همچنین چربی گوشت سفت و زرد متمایل به سفید (کهربایی) باشد و بوی بدی نداشته باشد.



- در داخل یخچال نگهداری شود، لذا از خرید گوشت خارج از یخچال خودداری گردد.



- عرضه گوشت چرخ کرده از پیش آماده شده ممنوع بوده و از خرید آن خودداری نمائید.



-  از خرید گوشت بصورت فله و فاقد بسته‌بندی بهداشتی خودداری نمائید.



- گوشت و فرآورده های بسته‌بندی شده بایستی دارای تاریخ تولید و مشخصات معتبر باشد، و از خرید محصولات تاریخ مصرف گذشته و فاقد مشخصات خودداری نمائید.



- برای حفظ کیفیت گوشت منجمد در صورت خروج از انجماد حتی‌الامکان از انجماد مجدد آن خودداری گردد؛ شرایط و عرضه گوشت منجمد برودت 18- درجه سانتیگراد می‌باشد.



-محصولات بسته بندی شده دارای کد پروانه بهداشتی و کد پروانه تولید و کد محصول از اداره کل دامپزشکی استان باشد.



- محصولات بسته بندی شده دارای لوگوی سازمان دامپزشکی کشور می باشند.



- در موقع خرید گوشت به بر چسب کشتارگاه ( درج تاریخ تولید و انقضاء) توجه شود .


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 66881
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه