• 1401/09/14 - 06:42
  • تعداد بازدید : 231
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دوره آموزشی استاندارد غذای حلال

به همت دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان هرمزگان، دوره آموزشی استاندارد غذای حلال ویژه ناظرین شرعی شاغل در عرصه دامپزشکی استان هرمزگان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، به همت دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان هرمزگان، دوره آموزشی استاندارد غذای حلال ویژه ناظرین شرعی شاغل در عرصه دامپزشکی استان هرمزگان برگزار شد.

در این دوره آموزشی که با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر دغاغله مشاور و نماینده فقیه ناظر بر امور حلال در سازمان استاندارد کشور برگزار گردید، در خصوص آخرین استانداردهای شرعی در حوزه فرآورده های خام دامی در کشتارگاه های دام و طیور و به ویژه صید آبزیان مطالب مفیدی ارائه شد.

در افتتاحیه این دوره دکتر محمد جانباز مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان، ضمن تشکر از حضور این استاد ارجمند، از زحمات حجت الاسلام و المسلمین رضا حمزه ای مسؤول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان هرمزگان، در راستای فرهنگ سازی غذای حلال و نظارت شرعی بر ذبح و صید در استان هرمزگان، با بکارگیری ناظرین شرعی و استقرار ایشان در کشتارگاه های دام و طیور و مراکز عمل آوری و نگهداری فرآورده های خام دامی، به منظور نظارت بر حلیت فرآورده های خام دامی تولیدی و مورد مصرف هموطنان گرامی، قدردانی نمود و به اهمیت غذای حلال و آیات و احادیث اسلامی در این خصوص اشاره کرد و نظارت شرعی را، همگام با نظارت بهداشتی دامپزشکی در جامعه اسلامی، واجب و لازم دانست و از تلاش های صورت پذیرفته، تشکر نمود.

حجت الاسلام و المسلمین رضا حمزه ای مسؤول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی استان هرمزگان، قبل از شروع دوره مختصری از فعالیت های این دفتر را در سطح استان ارائه نمود و همکاری دستگاه های نظارتی و آموزشی را، در خصوص فرهنگ سازی غذای حلال در استان هرمزگان، بسیار مثمر ثمر دانست و از تلاش های ناظرین شرعی سطح استان نیز تقدیر کرد.

وی افزود: در راستای فرهنگ سازی غذای حلال و نظارت بر حلیت غذای مصرفی شهروندان جلسات متعددی با ائمه جمعه اهل تشیع و تسنن در مرکز استان و شهرستان ها و همچنین مدیران دستگاه های اجرای استان برگزار گردید، تا حلیت در سبد مصرف خانوار مسلمان و غذای مصرفی جامعه، محقق گردد.

در این دوره آموزشی حجت الاسلام و المسلمین دکتر دغاغله در خصوص استانداردهای غذای حلال و رعایت قوانین شرعی در کشتارگاه های دام و طیور و آبزیان در صیدگاه ها مطالبی بیان و وظایف ناظرین شرعی در کشتارگاه های دام و طیور و کارگاه های عمل آوری و سردخانه های نگهداری فرآورده های خام دامی و بازار ماهی فروشان و اسکله های مبادی ورودی و خروجی کشور را تشریح کرد و به استفتائات و نظرات علما و آیات عظام مراجع تقلید اشاره و آخرین دستاورد های علمی و فقهی کنفرانس کشورهای اسلامی را، در خصوص ذیح و صید شرعی و فرهنگ سازی غذای حلال، ارائه نمود.

استاد دوره در ادامه مطالب آموزشی خود، انواع صید را در بحث آبزیان مطرح نمود و به دسته بندی گونه های آبزیان پرداخت و در خصوص انواع پولک در آبزیان و استفطائات در ارتباط با حرمت برخی آبزیان توسط مراجع عظام تقلید، مطالبی بیان کرد.

ایشان در ارتباط با اجزای حرام حیوانات حلال گوشت مطالبی بیان داشت و به دو مقوله حلیت و طهارت در کشتارگاه ها پرداخت، تا ناظرین شرعی با وظایف قانونی مرتبط با مسؤولیت خطیر خود، در حوزه نظارت شرعی بیشتر آشنا شوند و در اجرای قانون نظارت بر ذبح و صید شرعی اهتمام بیشتری داشته باشند.               

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 295141
کلمات کلیدی
عبدالمجید انصاری

عبدالمجید انصاری

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه